Trelde Næs 2009

Forside Danmark dejligst
Trelde Næs lidt nord for Fredericia. Et smukt naturområde med skov og klinter, hvor den fredsløse Grev Trolle, også kaldet Næssekongen, huserede i den tidlige middelalder. Her er også blevet udskibet træ fra den lille havn Kulvig samt været et eftertragtet sildefiskeri.

Klinterne består af Lillebælt leret, der bliver plastisk i vådt føre og hvor skrænterne skrider i havet.

Campingpladsen ligger i dette skønne område og rummer pæne og rene faciliteter til både store og små. Link til Campingpladsen.  Pladsen tager mod  Campingcheque indtil 29.06. så det er billig ferie.

Trelde Klint Træer på vej i havet
Trelde Klint En stor orange snegl er kommet frem af vinterhi. 
 
Ane Ryholt  1883 - 1968 ejede i en lang årrække Trelde Næs og holdt den lukket for offenligheden. I dag er den ejet af Fredericia Kommune
 
Troldehuset
Fredericia inden for voldene er en nyere by bygget efter datidens militære principper med snorlige gader, så der kunne skydes med kanoner fra den ene ende til  den anden.  Det hvide Vandtårn på Voldanlægget om Fredericia. Her er kanoner, voldgrave og andre krigsanlæg. God til en smuk gåtur rundt om det gamle Fredericia
Hvad Fredericia mangler i charme har Middelfart til gengæld. Her nogle nye flotte lejligheder opført på havnefronten. I baggrunden ses gamle Lillebæltsbro.
En lidt anderledes udstilling i et udstillingsvindue

 

 

 
- -
Til toppen.