Ebeltoft 2009

Forside Danmark dejligst
Fredag: afgang mod Djursland. Her er smukt bakket. I nærheden af Ebeltoft ligger campingpladsen Blushøj i et meget kuperet terræn. Pladsen er inddelt i terrasser (ca. 40 niveauer fra 3 til 30 meter over havet), man kan frit vælge et passende sted, Rigtig mange steder er der mulighed for en fantastisk havudsigt.

Vi havde minder til Comillas i Spanien,

Over for campingpladsen ligger den historiske ø Hjelm. Efter kongemordet på Erik Klipping i Finnerup lade blev Marsk Stig mistænkt for delagtighed og dømt fredløs. Han slog sig ned på Hjelm

Aftensmaden bestod af en gang biksemad med rødbeder og spejlæg.

Ebeltoft blev købstad allerede i 1301. Byen har et hyggeligt og velbevaret gammelt miljø. Det skyldes, at her boede fattige sømænd og håndværkere, der ikke havde råd til at bygge nyt. Byens rådhus er Danmarks mindste.
I Ebeltoft tog vi en frokostbuffet hos restauranten Molboerne, rigtig god til pengene.
HOV, hvad nu ?. Vores bil ville ikke starte, da vi skulle hjem søndag. Generatoren var gået i stykker. Dansk Autohjælp er meget flinke og hjælpsomme, vi fik vores bil på værksted i Ebeltoft og så blev weekenden pludselig en dag længere. Stranden er fyldt med sten, så her er mulighed for, at finde fossiler.
Strandkål - den er faktisk spiselig. Lidt bitter - forsvinder sikkert ved stuvning.

Den flotte skærm fra vild gulerod.

På Djursland er der seværdigheder til hele ferien. Ebeltoft og Grenå, Fregatten Jylland, Kattegatcentret, Glasmuseum,  Djurs Sommerland, Flere dyreparker, Naturreservatet Mols Bjerge, Tunneldalen, Kalø Slotsruin, flere herregårde og slotte. Skanserne. Stendysser.

Kano og kajaksejlads, fisketure, cykel- og vandreture,  Golfbaner. Skinnecykler. Auning gokartbane.

Spredt over Djursland, er der mange små kunst og kunsthåndværksbutikker.

Her er rigtig meget både for store og små.

 
- -
Til toppen.