Sydvest Fyn 2010

Forside Danmark dejligst
 
   
En forlænget weekend i det sydfynske. Det blev Faaborg Camping ca. 3 kilometer nord for Faaborg. En BTN plads, der ligger lige op ad Svanninge Bakker, så her er gode muligheder for dejlige gåture. Vejret var meget blæsende, men dog ingen regn.
 Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge ligger lige op ad campingpladsen og indbyder til flotte vandreture i dette varierede, bakkede terræn. Campingpladsen er pæn og ordentlig med en flink vært. Denne weekend ankom også de campister, der skulle have en vintersæson.
Bynavnet Foburgh, som menes at betyde Rævens Borg, nævnes første gang i 1229, hvor Kong Valdemar Sejr forærede sin portugisiske svigerdatter, Prinsesse Eleonora, Faaborg som morgengave! For enden af gaden på billedet tilhøjre ses byens vartegn klokketårnet, der er et levn af Skt. Nikolaj Kirke. Resten blev revet ned i 1500 tallet.
Billedet herover er en af danmarks bedst bevarede byporte Vesterport. Toppede brosten og smalle gader med cafeer. Flotte gamle døre.
Flot lille vandrehjem. Billedet tilhøjre er Helligånds Kirken, resten af et kloster.
Ymerbrønden på torvet. Her fortælles en ældgammel nordisk myte om verdens tilblivelse.

 

Landmejeriet med det særprægede navn "SINAI". Her kan købes hjemmelavede oste. De fynske rygeoste fåes nok ikke bedre. De havde også en 30% skæreost med en himmelsk smag af nødder. Som ostesælgeren sagde, den ved ikke, at den ikke skal lave store huller
Horne kirke er Fyns eneste rundkirke, der er senere bygget adskillelige længder på. Inden i kirken får man en god fornemmelse af hvor tyk muren var i rundkirken. Frokosten bestod selvfølgelig af frisk rygeost, hvor er det skønt bare at kunne spise alt det ost vi lyster.

 

Hvedholm Slot, restaurant, pension og vinkælder.

 

Flere herregårde. Arreskov Sø og Holsteinhuus.

 

Pipstorn Skov er en stor samling af begravelsespladser og kultsteder fra yngre stenalder. En fantastisk bedrift, at de har samlet alle disse store sten. Her får man historiens vingesus, der er mange tusinde år gammel.

 

-
Danmarks ældste fungerende vandmølle. Kaleko Mølle. Det er også den, der har været "Nissebandens hjem". Et must af besøg for børn og børnebørn.

 

Brahetrolleborg Slot, Kirken er resterne af et kloster, der er adgang til kirken og parken der rummer mange store Rododendroner. 
 
Til toppen