København på tværs 2010

Forside Danmark dejligst
 
   
Jeg har beskrevet en lidt anderledes gåtur igennem det indre København. Du vil se lidt andre ting samt nogle store seværdigheder. Billederne er taget med mit mobilkamera
Sidst i November, det sner let og det er sjappet og koldt. Det har givet nogle trafikaleproblemer rundt i landet. Turen starter ved Hovedbanen, gå af Vester Voldgade til krydset mod Nørre Voldgade. Også kaldet Jammers Plads.
Her ligger den eneste rest af det forsvarsværk, der omgav det indre København. Lige overfor ligger den meget besøgte park, Ørstedsparken. Det er nok mest kendt som tilholdssted for homoseksuelle, de er ikke ude sådan en dag, det er jo hundekoldt. Men her går også mange andre borgere tur og børn leger på kælkebakkerne. Det var her i parken den etbenede bombemand efter at have skjult sig, blev fundet af politiets hunde.
Fra Nørre Voldgade går du ned af Teglgårdsstræde, der fortsætter i Lars Bjørnstræde.
Lars Bjørnstræde var op igennem 1900 tallet bunden af bunden i København. Det blev kaldt pisserenden med sine bodeller, værtshuse og knejper. På billedet ses Flusch Cafe, hvor den etbenede bombemand også var blevet spottet. Du forsætter, drejer til venstre ad Strøget og kommer til Gammeltorv (Københavns ældste plads) og Nytorv. En stor plads med et lille julemarked på denne tid.
Fra Nytorv fortsætter du forbi Københavns domhus bygget i klasisistisk stil.
Turen fortsætter ned forbi Farvergade og Kompanistræde, der også er et besøg værd. Her er mange spisesteder og cafeer. Før var her mange antikvitetshandlere. Magstræde på billedet ligger lidt længere nede. Det er en forholdsvis velbevaret gade uden de mange turistting som de to andre gader. Nogle vil måske huske Huset i Magstræde. Nu kommer vi ned til Christiansborg området og kan se over på Thorvaldsens museum. Vi går videre til marmorbroen. De to buer her er rester af det gamle Christiansborg før branden i 1884. Her begynder ridebanen og ridestaldene. Vi holder tilhøjre langs ridestaldene og kommer til Christiansborg.
Lige over for indgangen til Christiansborg er der en passage i muren til bibliotekshaven. Her mellem millioner af gamle bøger er det næsten som tiden står stille, jeg kan ikke høre larmen fra de fortravlede gader rundt omkring. En lille oase, ikke opdaget af mange. Indvendig i biblioteket er overgangen mellem det gamle og nye lavet rigtig flot.
Havnefronten set fra Knippelsbro (opkaldt efter en brovagt), Den sorte diamant, der skråner ud mod kanten. Herfra kan man passende besøge Nationalmuseet, Nyhavn, Børsen, Holmens Kirke, Thorvaldsens Museum eller Christania, Københavns mest besøgte seværdighed, tage en frokost eller kaffe på en af de mange cafeer og restauranter.
 

 

Til toppen