Svendborg 2011

Forside Danmark dejligst
 
   
Vi skal besøge nogle venner i Svendborg med campingvogn Men fredag, var det jo et større blæsevejr med vindstød af stormstyrke. Tidlig lørdag kører vi så kan vi se lidt af omegnen inden middagen. Denne gang uden campingvogn.
Gaasetorvet i Svendborg. 
Gudme kirke har nogle flotte kalkmalerier af træskomaleren. Kirken havde desværre lukket. Rigtig mange kirker har lukket lørdag, jeg må snart lære det.
Broholm Herregård, har en restaurant, men har ellers ikke offentlig adgang.
Campingpladsen ved Lundeborg, udsigten ser ikke ud til at fejle noget.
Lundeborg er et hyggeligt fiskerleje med fiskere og andet maritimt godtfolk. Det gamle pakhus rummer fiskeudstyr og et loppemarked.
Denne venlige ældre herre fortalte, at han har en skibsmotor stående inde i smeden, her ved siden af. Denne skulle snart frem, så den kunne stå og tøffe til ære for turisterne. Han fortalte også at fiskerne kommer ind i havnen omkring klokken 12:00, skal man have friske fisk er det der man skal holde sig til.
Æbleskivestenen står lige før du drejer over dæmningen til Thurø. Ved en parkeringsplads på et kursuscenter der dette lille anlæg. Omkranset af kværnesten ligger æbleskivestenen. Den stammer fra broncealderen - 5.000 år gammel. Den har  mange små fordybninger. Deraf navnet. Idag kender man ikke betydningen af disse hellige sten. Er det et stjernekort ? Læs mere her....
Efter en lang køretur, kan vi godt trænge til en lille forfriskning.
Svendborg havn med havuhyret og Ærøfærgen i baggrunden. Til højre et fredet hus, der ikke må ændres indvendig. Derfor bor der ingen og det forfalder desværre.
Udsigten fra vennernes taglejlighed fejler ikke noget. Her kan vi se Svendborgs røde tage, havnen, cafeer, mod venstre dæmningen til Thurø og til højre broen mod Tåsing. På den anden side af Svendborg Sund, Tåsing og Thurø. Middagen blev et forskud på påsken med lammekølle på kartofler.
 

 

Til toppen