Århus 2011

Forside Danmark dejligst
 
   
Bededagsferie. Udsigt til flot vejr, det største barnebarn skal med på camping.
Vi vælger Århus Camping i Lisbjerg, lidt nord for Århus. Det er en ACSI plads. Her er pænt og rent.
Århus Camping ligger som sagt 7-8 kilometer nord for Århus. Det er let at komme ind til byen. Forsæt ligeud med Randersvej, så kommer du lige til centrum. Bag pladsen er der nogle dejlige grønne områder. 
Til aftensmad fik vi vores bålpakker med kartofler og grøntsager i folie. Det er altså råhyggelig med det lille hus på hjul. Opredning i dinetten. En kæmpe seng med det hele og Disney Sjov.
Liva ligger på sin ynglingsplads, men hvad har hun fået øje på ?. En hare der gæster området. Jeg har også set rådyr og hørt rævenes hæse gøen, høres tydelig aften og morgen. En morgen havde rævene spist Livas mad. Det var hun ikke tilfreds med.
En kolonialhandel har lige tømt sit lager for varer over sidste salgsdato. Visit Århus.com har udgivet en lille folder til fem historiske byvandringer. Når nu konen alligevel shopper. :-))
At betræde gamle danske kirker med kalkmalerier, er næsten som at se huler med billeder i Frankrig. Billederne er altid gode for en historie. Her vejes menneskesjæle og to djævle hænger i den ene vægtskål.
Den smukke jomfru, ridderen og dragen. Hvis nogen møder sådan en karl som til højre. Så vær sikker på det er Fanden. Hans lange krumme hals og træbenet.
På Bispetorvet ved siden af Domkirken ligger Århus Teater og her står også rytterstatuen af CHR. X. Under besættelsen red kongen igennem byen på sin hest. Han blev et national symbol.  Cafestemning ved åen, her hvor åen er blevet synlig flokkes folk i massevis.
På vejen til Den Gamle By går jeg forbi Botanisk Have. Her er mange mennesker der slapper af i det gode vejr. Til højre et træ med nogle særprægede blade og knopper. Det er et Duetræ. 
Stemningen er lagt med temaet "Store legedag". Så der er mange forskellige aktiviteter.
Byens drivhuse havde åbent for salg af frø og planter. Her kan man også finde krukker med planter Bedstemor havde.
Markedspladsens karruseller havde travl. Hesten får en svalende afvaskning.
Apoteket klar til betjening med hjemmelavede piller. Udskænkningssteder med kolde og varme drikke.
Stemninger fra den lille havn.
Doven eftermiddag foran Møntmestergården.
I baghuset har kogekonen travlt i det lille køkken. Hun har lavet surkål med stegt flæsk og nu skulle hun til at bage pandekager.
Sjove butiksfacader. Rigtig mange af husene kan besøges.
Her skulle man tro vi var på besøg hos Skjerns Magasiner. Cafe Latte hører vist ikke til tidsbilledet.
Disse gangbroer havde mange af husene mod gården. Til højre en brændevinsstue omkring 1540..
Hvad mon pigen her råber ?.
Man er ved at opføre et gadebillede fra 1950-1960' erne. Nu er vi så kommet på museum. Radiobutikken kan besøges og du kan få gode råd over spolebåndoptagere og andet.
 

 

Til toppen