Østfyn 2011

Riget i midten og fjerne kirkeklokker lavet af klokkefrøer i skumringen.

Forside Danmark dejligst
 
   
Pinsen starter den 10. juni. Vi kører til Østfyn på Fårup Stand Camping, hvor vi skal mødes med to hold venner. Det ene par kommer med deres lille vogn og det er første gang de selv er campister.
Jeg har sjælden set, så veltrimmede græsarealer. Helt ud i hjørnerne, rundt om alle campingvogne og telte. Pladsen er godt besøgt i pinsen. Der er kun få ledige pladser, så vi vælger teltpladsen, uden strøm. Så det er batteri og gas. (Vi havde ingen problemer med fire overnatninger) Til højre stranden ved lavvande.
I det fjerne hører vi lyden af kirkeklokker. Går vi mod lyden bliver den kraftigere, for at ende ved en lille sø. På campingpladsen er indrettet et EU projekt til bevarelse af Klokkefrøen i Danmark. Det består af en fire-fem små lavvandede yngle-søer og en større leve-sø. Alle søerne ligger på campingpladsens grund. De fjerne kirkeklokker er frøernes dybe kvækken.
Valmuer bølger med kornmarken. Aftensolen spejler sine gyldne stråler i markerne.
En af sanitetsbygningerne, lyst og rent. Den store legeplads.
Holckenhavn, Stemningsfuld renæssanceborg med engelsk slotspark. Få kilometer syd for Nyborg. Alle de seværdigheder jeg besøger på denne tur ligger inden for en radius af 10 kilometer fra campingpladsen.
Det første hold venner kommer med kage til kaffen og deres to store drenge finder hurtigt legepladserne og de andre unge mennesker. Vi har en hyggelig eftermiddag. Sissel har lavet flere flotte fotobøger med deres ferier og oplevelser. De ser fantastisk flotte ud.
Man kan ikke komme mange steder uden de har noget, der er størst eller højest. Sådan er det også her. Her er et par stykker.
Hesselagerstenen. Danmarks største sten. Vejer over 1000 tons. Slæbt hertil af isen fra Sverige. Den bliver også kaldt Damestenen. En troldkælling fra Langeland, blev irriteret over Svinninges kirkeklokker og kastede en sten, der ikke ramte sit mål. Stenen er delvis gravet fri.
Hesselager Kirke er delvis bygget i senmiddelalder og renæssanse stil. Øksendrup Kirketårn har samme borglignende facon som Notmark Kirke på Als.. Så man har sikkert beskyttet sig mod de vendiske sørøvere. Hvem de så end er ?. Jeg vil på et tidspunkt besøge stedet, disse vilde levede.
Dyrehave Mølle er Danmarks højeste. 25 meter med syv etager eller lofter som de hedder i møller. Jeg havde ikke brug for, at komme helt op i toppen.
Største høvdingehal fra germansk jernalder. Gudme Hallen. Den er imponerende, når jeg går mellem stolpehullerne og forestiller mig hallens fyrstelige størrelse.
Vores andet vennepar kommer med deres lille Sprite 400 og skal blive her en enkelt nat. Det bliver deres første tur som selvstændige campister.
Der er et nyt Isabella Capri Lux fortelt til den gamle campingvogn. Det skal vi have slået op. Det går fint og efter ganske få minutter kan vi drikke kaffe i forteltet uden sider.
Petang, hvem bliver Pinsemesteren ?. Så skal der grilles kød til nye danske kartofler, smørsovs og en tomatsalat. Til dessert er der danske jordbær med tyk fløde. 
Nyborg Slot. Centrum for danernes rige. Under Valdemarerne blev Danmark regeret herfra gennem flere hundrede år. Her blev holdt "Danehof" Borgen mistede sin status efter at svenskerne havde brændt den ned. . 
Slotsgade. Vandet fra slottets voldgrave blev brugt til drikkevand helt op til 1600. Herover fra den anden side af slottet.
Forbindelsesgang i slottets store forsvarsanlæg. Slotsmøllen.
Vi har haft en rigtig dejlig pinseweekend i gode venners lag. Vi aftalte, at vi snart ses igen - måske på en campingplads ?.
 

 

Til toppen