Skyttehuset 08/2010

Forside Danmark dejligst
 
 
Et gensyn med Skyttehusets Camping, der ligger smukt ude i skoven ved Svejbæk snævringen, hvor al skibstrafik mellem Silkeborg og Ry sejler forbi. Her er meget smukt og fredfyldt. Vi skulle have barnebarnet med. og om ikke vores yngste søn ringede og spurgte om han ikke kunne komme med. Det måtte han selvfølgelig.
Campingpladsen hører til de små pladser samt er medlem af BackToNature. En del af pladser med udsigt til Svejbæksiden og med teltpladser på det fredede areal foran.
Lige uden for campingpladsen ligger dejlige skovområder, små vige og den rene Slåensø.
Lørdag kørte jeg en formiddags tur til Øm Kloster. Der er ikke mange ruiner tilbage, men grundplanen er synlig og giver et godt indblik i et klosters mange bygninger og rum. En lagerliste viste, at lagerkælderen indeholdt 20.000 liter, til munkenes sundhed. Øm er indehaver af Danmarks ældste toiletsæde. Toiletterne havde endda skyl, ved hjælp af de gravede kanaler mellem Mossø og Gudensø.
Overalt dukkede fortids lægeurter op af jorden, herover en Bulmeurt
Få kilometer fra Øm ligger landsbyen Boes, en lille landsby med en snoet hovedgade mellem de små bindingsværkshuse
Aftenen for barnebarnet sluttede med vores succes mad, skønne bålpakker og pølser. Og farmor læser godnathistorie. Det er spændende, at være på camping.
Hjejlen , det eneste kulfyrede dampskib. Røgen kan godt være tyk og sort. Vi havde lejet en motorbåd på campingpladsen og sejlede til Ny Hattenæs (Gammelt badehotel) for at få en is. Vi sejlede rundt om de smukke Paradis øer, man kan godt føle sig sat tilbage til en opdagelsesrejse i Afrika.
Søndag blev det et rigtig kedelig vejr med regn og lave temperaturer. Regnvejr er jo en del af campinglivet. En dejlig weekend blev det.
 
Til toppen