Ribehøj 2012

Camping med gourmetmad ved Kongeåen.

Forside Danmark dejligst
 
   
Juli 2012 besøger vi igen Ribehøj Camping for en enkelt overnatning. Vores søn er kommet hjem på weekend og vi tager en fiskedag.
Vejret er perfekt til camping, men for godt til fiskeri. Vi rigger udstyret til og fisker i mange timer. Fiskene er kvikke til at tage ormene.
Casper har fanget en lille aborre, der bliver sat ud igen. Han får dog bid af en ørred der slipper af krogen, da den hopper op af vandet. Vi møder et andet par vi hygger os med om aftenen. Selv om vi havde en aftale der hed, at aftensmaden skulle være en ørred ellers stod den på regnorm, blev det en dejlig dag vi gentager på et andet tidspunkt. Link til campingpladsen.

Forår:

Vi besøger Ribehøj Camping ca. 10 km fra Ribe tæt ved Kongeåen. Vi skal til 60 års fødselsdag om fredagen. Ganske få kilometer herfra.
Stedet ser ved første øjekast ikke ud af noget særligt. En fiskesø med nogle få faciliteter til de campingvogne, der kan ligge her. Få kilometer herfra ligger endnu en lille fiskercampingplads ved Kongeåen. Kongeå Camping og fem kilometer endnu en plads, Foldingbro Lystfiskercamping.
Vi har talt med campingindehaveren og fik at vide vi bare skulle finde en plads og så snakkede vi ved senere. 
Denne stille weekend er der to andre hold campister. Pladsen er lige blevet medlem af ACSI, så prisen alt incl.er 225,00 kr.
Køkkenforholdene er lyse og lune og i fin, fin stand.
Det dufter af det, det er bygget af, træ.
 De andre campister er lystfiskere og jeg ser dem også fange mange fisk.
Jeg er på vej ud til højbyggerne et folk der levede her for over 5000 år siden i bronzealderen. Vi parkerer billen og går ned mod en lille skov. Her er først Rishøj.
Det er nogle af de største bronzealderhøje, der findes. Nogle med en diameter på 30 meter. De er bygget af tørv efter en nøje matematisk plan. Her Skelhøj.
Oprindelig er der bygget over 20 høje. I dag er kun få tilbage.
Vi er på vej ud for at se Tirslundstenen. Vi kommer gennem Holsted, der er to byer der er vokset sammen og har en 4 kilometer lang hovedgade.
Her midt i skoven smed isen fra istiden sin tunge last. Sagnene fortæller at Harald Blåtand, prøvede at flytte denne sten til Jelling, men måtte opgive på grund af ufred. Der skulle ligge en metalslæde og en skat under stenen. En biskop fra Ribe, skulle have prøvet at sprænge stenen, derfor de små stykker ved stenens fod.
Få meter fra stenen er der en lund, hvor der førhen har været holdt forskellige forsamlinger.
I forbindelse med campingpladsen ligger en restaurant, der hæver sig op på et andet niveau.
Da mørket begynder at sænke sig om campingvognen beslutter vi os for, at gå op og besøge restauranten. Vi bliver modtaget høflig og venlig af campingchefen, der fungerer som tjener på restauranten og det gør han godt.
Først får vi en lille starter med nogle tørret kød og lidt grønt mos. Herefter en forret med stenbiderrogn på limebund, med vagtelæg, den friske salte salturt og lidt friteret tang. En lille mellemret til at rense munden inden hovedretten, der er kalveroulade med kartoffel og meget lækker tilbehør. Igen en lille mellemret til at rense munden. Desserten er en sorbet is lavet på en slags æble og en flødeis lavet på en anden slags æble, der til lidt karamel og tørret frugt. Hold da fast hvilken fryd for ganen og super betjening. 
Man kan købe to overnatninger i campingvogn og en gourmet middag for billige penge.
Vi siger farvel til denne gode oplevelse og kører hjem midt på eftermiddagen.
 

 

Til toppen