Hindsholm 2012

Camping på Fyns Hoved.

Forside Danmark dejligst
 
   
Nye steder, nye oplevelser. Vi besøger Hindsholm og Fyns Hoved.
Vi får en plads i første paket til havet på Fyns Hoved Camping. 
Fra Fyns Hoved Camping er der udsigt mod Sjælland, Romsø og jeg kunne også se Pylonerne på Storebæltsbroen.
Lørdag morgen startede meget diset. Karakteristiske popler.
En flot restaureret mølle ved Viby.
Annette's bror og svigerinde vil besøge os på camping, de kommer fra Sjælland. Solen får mere magt. Vi kan sidde ude og spise frokost.
Bo og jeg deler bl.a. en øl fra Kerteminde Bryghus. Kan man lide mørk øl smager denne rigtigt godt. Historien kan man læse bag på flasken.
Den lysegrønne skovbund lyser op, inden træerne får tætte bladkroner.
Mårhøj, en enestående Jættestue fra bondestenalderen, 5.200 år gammel. Fyns største. Halvvej oppe på højen ligger indgangen. 
Først skal man kravle, hurtigt bliver det højere. Inde i kammeret kan man stå oprejst. Kammeret er 10 meter langt og bygget af kæmpe store sten. Fantastisk arbejde. Herover Bo ved den ene endevæg. Kameraet havde en lang lukketid, derfor det slørede billede. 
Jættestuen er bygget på en naturlig forhøjning, derfor den anderledes indgang. Det er det samme folk som vi besøgte i Bretagne. På en anden bakke kan vi se Stubberup kirke langvejs fra. Tårnet bliver kaldt den hvide jomfru og har tjent som sø-mærke.
Vi besøger nu kirken fordi historierne fortæller, at Marsk Stig, ligger hemmelig begravet her. Det er nogle spændende historier om bisættelsen, som i selv kan finde frem, hvis i kommer på disse kanter. Herover til højre, mindesten for Kristen Kold. Der er skaberen af friskole- og højskolebevægelsen.
Messinge Kirke med det specielle spåntækkede klokketårn. I de fleste kirker er der mindetavler for lokale faldne i de slesvigske krige
Viby kirke har et specielt bindværksbygget klokketårn. Et tilbygget kapel med kupeltag. Inde i kirken er der flere kalkmalerier i renæssancen.
Smukke nyere dekorationer. Møllen ved Viby.
I udkanten af Viby ligger denne gård med en velbevaret hestegang. Den lille bygning til venstre. Her gik okser eller heste rundt om en kværn.
Måle en landsby, der har bevaret sit udseende siden 1517. Det vil sige før udflytningen af gårde fra landsbyerne.
Hyggelig hus i Måle. En af Fyns smukkest beliggende herregård. Hverringe opført omkring 1790.
Herregården Hverringe i privat eje og driver bl.a. en firestjernet campingplads.
Lørdag aften skal vi med gæsterne have bagt kartoffel, en grillstegt bøf og tomatsalat med en cremet fetaost. Aftenstemning ved havet.
HOLD DA HELT FERIE foregår næsten udelukkende på en campingplads i begyndelse af 60'erne. Hyggeligt gensyn med telte og campingvogne fra den tid. Medvirkende bl.a. Axel Strøby, Lily Broberg og Karl Stegger.
Fyns Hoved Camping har høflig og rar betjening. Til højre legeområde.
Flere store plane græsarealer. Dekoration med husløg.
Det gode milde vejr, betød at formiddagen blev tilbragt på campingpladsen med kaffe og læsning. Inden vi skulle hjem kunne vi lige nå, at besøge galleriet Solvognen. Især nogle malerier af Kurt Serve om naturen på Færøerne kunne jeg godt lide. 
Vi forlader Hindsholm nølende, vi ville så gerne blive lidt længere. MEN, arbejdet kalder.
 

 

Til toppen