Halk  2012

Da sommeren kom til Danmark.

Forside Danmark dejligst
 
   
Sommeren startede mandag før St. Bededagsferien. Vi besluttede at udnytte det gode vejr, selv om jeg skulle på arbejde. Så måtte jeg jo bare køre frem og tilbage.
Hjemme skulle jeg lige have slået græsplænen, selv om jeg næsten ikke kunne nænne at fælde de små blå blomster. På vejen til campingpladsen kommer vi forbi Haderslev golfbane, hvor spillerne også er kommet ud i det gode vejr.
Vi kommer gennem Halk med kirken , hvor der står 1686 på tårnet.
Vi har valgt, at bruge Halk Strandcamping, der ligger ganske tæt ved havet. Fra nogle pladser er der en fin udsigt. Og der er let adgang til stranden.
Vi går ture langs med vandet.
Liva elsker alle de fremmede lugte der er her. Hun har heller ikke noget mod en soppetur.
Jeg er ved, at gøre rygeovnen klar. Den er et af de nye redskaber vi har valgt at have med på camping. Den er let og kan pakkes sammen i den praktiske kasse. Den kan vi bruge til min hjemmelavede ost og alle de fede fisk kan ryges.
Dagen før havde jeg fanget fem pæne regnbueørreder hos en kollega. Først ti minutter med varme og røg plus fem minutter uden varme og med åbent spjæld, så er den klar, men vi stopper ikke der.
To gange på turen får vi røget ørred. Efter de er røget steger vi dem let og får det sammen med små kartofler, kogt blomkål og smørsovs. Lækkert, selv smørsovsen har en let røgsmag. Den ene aften er min far og Ketty her. Alle fire dage inden St. Bededag, når temperaturen om dagen over 20 grader. Vi spiser ude. 
Hver aften har sin egen skønne solnedgang.
Morgenstund har guld i mund. Der er noget om snakken.
Det danske landskab er ved at folde sig ud i al sin pragt.
Halk Camping har fine, opvarmede sanitetsforhold. En lille nærkøbsbutik samt flere steder med aktiviteter til børnene. Så er det en ACSI plads uden de sommetider mærkelige gebyrer. Vi gav ca. 120,00 kr. om dagen med det hele.
Man skal unde sig selv, at dreje fra vejen mod Halk. Drej ned mod Starup kirke ved fjorden. Udenfor står en runesten med indskriften "Eriks minde".
Kirken er 900 år gammel og bygget i bl.a. kildekalk (Frådsten). Kirken var egentlig tænkt som en meget større kirke.
Kalkmalerierne er lidt i stil med Viborg Domkirke. De er fra 1918.
 View mod Haderslev fra lystbådehavnen. I baggrunden ses Domkirken og i forgrunden er et amerikaner-biltræf under opsejling.
Det gamle apotek på torvet. Jeg skal til fiskehandleren for at se hvad han har i dag. Det bliver til et kilo friske muslinger.
Et billede fra næsten samme vinkel som dette gamle kort af Bispegade 1966
Casper og Nana får en hurtig indskydelse om et besøg med overnatning. Så er det godt jeg købte et kilo friske muslinger vi får dem med løg, dild, citron, hvidvin og rigelig fløde. Dertil pil-selv rejer og senere en flank-steak på grillen med salat.
Man kan godt se Annette har fået en del sol efter så mange dage med solskin.
Nanna har fået hund, en gang hund altid hund. Casper tager ejerskab og er med til at lufte det lille kræ, også om natten. Den hedder Cado og er en blanding mellem to små racer. Liva kan ikke helt forstå, at så lille et dyr også kan være en hund. Næste morgen skal de videre. Vi beslutter at blive et par dage mere, det skulle blive godt vejr mandag i følge vejrudsigten.
 

 

Til toppen