Skarrev  2012

Kongedatteren der ikke blev glemt.

Forside Danmark dejligst
 
   
Sidste 16. dage i Juli vælger vi at ligge fast i en længere periode og her vælger vi Skarrev Camping en BTN plads ved Aabenraa fjord.
Udsigt mod baglandet og de bølgende bakker fra campingpladsen.
Efter et par dage med tørvejr, flyttede Annette campingvognen ind i haven. Et par dages regn gjorde det umulig selv at hente den ud, så Falck måtte træde til. Udsigt mod Skarrev da vi kommer kørende.
Vi får en plads helt ude på pynten og har hav til to sider.
Pladsen er ikke stor. Den har fået fine nye toilet bygninger.
Solopgang ved Skarrev. Jeg kan køre på arbejde.
De store børn kommer på besøg nogle dage. Vi skal genopdage historien om Jomfru Fanny. Legenden fortæller, at hun var en uægte datter af kronprins Christian Frederik ( senere Christian 8.) og hans første hustru, prinsesse Charlotte Frederikke af Mecklenburg-Schwerin. Den lille pige blev født 1805 i Mecklenburg og som spæd ført til Aabenraa, hvor hun kom under Amtmandens varetægt og bl.a. fik sin skolegang på Brundtlund Slot.. Sidenhen levede hun isoleret under beskedne forhold. Jomfru Fanny blev efter en svær sygdom i 27-års alderen "synsk" og kunne se ind i fremtiden: hun spåede bl.a. om krigen 1864 og at den danske befolkning i Sønderjylland ville blive dansk igen.
Fanny gik i skole på Brundtlund Slot. Mindst en gang holdt en fornem karet foran Fannys beskedne hjem.
Vi fik en rigtig god kop Java kaffe fra byens kaffesælger i cafeen. Vi taler bl.a. med børnene om hvorfor de syntes om camping. Casper 20 år siger det er fordi naturen er lige uden for døren. Linnea 24 år, siger, det er en anden måde at være sammen med sin familie på. Fanny døde i 1881. På Aabenraa kirkegård finder vi gravstenen. Ikke særlig stor men stadig godt besøgt af især ældre sønderjyder, der husker historien.
Med Linnea besøger vi en dag Flensborg og den gamle brostensbelagte Rote Strasse med sine fem velbevarede købmands og håndværker baggårde. Mest fordi jeg gerne vil have lidt godt rom og fordi det er et dejligt sted at spise frokost. Jeg får en gang fisk i panne. Lækkert frisk fisk, braskartofler og ærter i Dijonsovs.
Solen viser sig fra sin gode side denne dag.
Vores naboer er en dag denne sjove safaricamper med to voksne og to børn samt en stor hund.
Knivsberg er for de tysksindede, hvad Skamlingsbanken er for os. Udsigt mod Kalvø. Stadig med rester af værftet.
Ballebro. Færge til Als og en charmerende kro med udsigt til fjorden. Sikke en sommerfest her kunne holdes.
Der bliver også badet ved Ballebro.
Færgen til Als. Til højre Sandbjerg Herregaard, hvor den prøjsiske overkommando opholdt sig ved angrebet på Als i 1864.
Annette og Liva har været en tur i de blå bølger. Til højre fra Sikringsstilling Nord ved Løgum. Under 1. Verdenskrig i 1916 -1917 byggede den kejserlige tyske hær et af datidens stærkeste fæstningsanlæg af sin art i Europa. Linien var 50 kilometer og omfattede 900 bunkere, 33 batterier,  mellem to og fire dobbelte skyttegrave, pigtrådshegn. Samt talrige signalstationer, oversvømmelsesanlæg og militærjernbaner.
Befæstet mandskabsbarak.
Gamle tunge jerndøre er stadig intakte efter knap 100 år.
Skarrev Camping set fra Skarrevvej.
Flere gange om ugen kommer kulpramme, skubbet af slæbebåde forbi på vej til Enstedværket, der ligger på den anden side af campingpladsen.
Barnebarnet er på besøg og dagene går med at fange krabber med farmor. Smuk solnedgang.
Ude på pynten skifter de mange feriegæster hyppigt.
En dag kommer også denne specielle autocamper. Et ældre tysk par med en hund. De bruger en stor gasbrænder til at tænde grillen. Er man til god mad ligger gourmetrestauranten Knapp ganske tæt ved. Tegnebogen skal være godt isoleret.
Åbenrå havnefront set fra campingpladsen. Så kommer den dag vi siger farvel til Skarrev, her vender vi tilbage en dag.
 

 

Til toppen