Randbøldal  2012

Gensyn med Danmarks harzen.

Forside Danmark dejligst
 
   
August og udsigt til en rigtig hedebølge i Danmark.
Randbøldal er et stort område med hede, bakket skovområde og Vejle Ådal. 
Frodige grønne partier med vand. Hyggelige små "bjergbyer".
Campingpladsen ligger nede i bunden af dalen og vi kan hele tiden høre åens brusen. Den ene halvdel af pladsen er med hyggelige parceller. Og det hele er omgivet af vand og skov.
Den lidt stejle vej ned til Hyggedalen. Vi har tidligere besøgt Randbøldal Camping
Kører man fra Randbøldal langs Vejle Ådal til Vejle kommer man forbi Skibet kirke. Jeg har længe gerne villet ind og se de helt specielle kalkmalerier her. Kirken er aflåst men nøglerne kan lånes på Haraldskær herregård fra 1434, lidt længere mod syd.
Udenfor i kirkemuren findes denne udhuggede granitsten med et billede af en løve der har nedlagt et bytte.
Kalkmalerierne er fra 1175-1200 forestiller en rytterfrise. Nogle rider mod "den hellige stad" for at hente gralen med Jesus blod. Andre rider den modsatte vej. Løvehoveder fortærer søjler.
I Vejle findes hyggelige gårdmiljøer, hvor vi nyder en kold øl denne varme sommerdag. Temperaturen nærmer sig 30 grader.
I udkanten af Randbøldal ligger Nørup. Her er et godt oste-udsalg. Besøg det.
Lidt før Nørup ligger et røgeri, hvor det kan anbefales at købe et par røgede ørreder.
På den anden side ud af Randbøldal ligger den lille by Bindeballe med den helt specielle købmandsgård. Her kan stadig købes Saltsild.
En rigtig lun sommeraften, der vækker minder om Italien. Annette laver et fad med røgede ørredstykker, forkogte kartofler, cherrytomater og friske urter. Det lunes nogle minutter i ovnen og er en lækker sommeraften ret.  Søndag skal det begynde at regne lidt, vi forlader denne dejlige plet for denne gang.
 

 

Til toppen