Fra Odense til Egtved 2013

Varme og forsommer som vi kender det.

Forside Danmark dejligst
 
   
Weekenden i begyndelsen af maj tager vi til Odense, vi skal besøge nogle venner og weekenden efter skal vi i sommerhus med familie og til konfirmation.
Turbåd ved Odense Å letter anker i det gode vejr.
Blommenslyst Camping i udkanten af Odense.
Vi får plads nr. 23. med aftenssol.
I den lille skov ved campingpladsen er foråret endelig i fuld gang.
Anemonerne kan lige nå, at blomstre inden bøgen springer ud.
Annette og jeg hygger os i Odense med en dejlig frokost i det gode vejr. Endelig kan vi sidde ude og spise.
I Odense kan vi ikke lade være med at besøge ostehandleren Klingenberg. Vi starter med den marmorerede, Cheddar med porter, en gammel tør kommenost, æblerøget Cheddar, Gauda fra Gauda og en blød Gorgonzola fra Italien. Freja følger interesseret med i vores gøren og laden.
Blommenslyst, et par belgiske turister ligger i telt. De eventyrlige farver i Blommenslyst.
Udsigt solbakken på Egtved Camping.
Tidlig morgen på Egtved Camping, Tågen ligger tæt over søen. Efter weekenden i Odense kan vi ikke nænne at køre hjem, da vejret skulle blive lunt de næste par dage. Hvilket også holder. Vi ligger på Solbakken med udsigt ned over søen.
Solnedgang på Egtved Camping.
Frederikshåb Plantage er en stor natur og kulturhistorisk oplevelse.
Udsigt over syvårssøerne. I dette område lærte danskerne som nogle af de første at spise kartofler. Tyske hedeopdyrkere slår sig ned i tre byer med hver sit religiøse tilhørsforhold. Frederikshåb, Frederiksnåde og Moltkenberg. De religiøse retninger var de reformerte, katolikker og lutheranere.
Livet var hårdt og slidsomt. Så de fleste gav op igen og vendte hjem.
Udsigt mod savannen i syvårssøerne.
Dette er ikke resten af den sidste sne. De vandrende indlandsklitter og jordfygning gjorde det umuligt at fortsætte opdyrkningen.
I klitterne er sandet hvidt og fint.
Flotte indlandsklitter.
Frederikhåb Plantage.
Hjorten her er ikke klar over, at jagttiden snart går ind.
Det er altid sjovt at se hvordan andre indretter sig. Her et aktivt ældre par.
Solen går på hæld på solbakken.
Det er hornfisketid. Vi steger nogle hornfisk på grillen. Uhmm en lækker fisk. Den med de grønne ben.
Vi kører på en lille tur i omegnen. Vi kommer forbi Billund, der nok er mest kendt for Lego og lufthavnen.
Kirken i Skjoldberg i kolonitiden Moltkenbjerg. Kirkegården gemmer historien om den lille østrigske pige Wilhelmine Dexinger, der i begyndelsen af første verdenskrig kom til området for at komme til kræfter. (Der var sult i Østrig.) 1200 kilometer fra hendes forældre og inden hun kom hjem igen, døde hun af en forgiftning kun syv år gammel. Hendes forældre nåede ikke frem til begravelsen. Hendes mor sad efterfølgende flere aftener og græd hjerteskærende ved graven. Det havde man ikke før oplevet i det lille sogn.
Greme nedlagte kirkegård og kirkeruin. Kvindenavne endte tit på -datter. En skik vi gik fra for 100 år siden. Kirkegården er i dag overgroet og fredfyldt. Bemærk landskabet i baggrunden.
Et rigtig hedelandskab, de tyske hededyrkere prøvede kræfter med. De havde nogle elendige kår. Så der er ikke meget tilbage af kolonisterne udover sted- og vejnavne.
Grillaften på Egtved Camping med helstegt pattegris, stor salatbar og musik med bl.a. campingfar "Godt gråt".
En anden dag kræmmermarked, her prøver Annette lykken som kræmmer.
Egtved Campingplads drives af Helge og Lene med stor venlighed og hjælpsomhed. De står her foran pladsens brandbil, der er bedst til at slukke tørsten. Standarden er god og priserne lave. Vi havde 11 overnatninger på denne dejlige plads til 1200,- kr.
 

 

Til toppen