Fra Vojens til Hejlsminde 2013

Fra måske Danmark mindste campingplads til skønne Hejlsminde Strand Camping.

Forside Danmark dejligst
 
   
Vi skal til grillfest i Vojens og ligger os på denne bynære plads.
 
Her er plads til 14 enheder.
På trods af størrelsen har Vojens Camping, rigtig fine faciliteter og den ligger lige ved siden af Ishockey Arenaen.
Fra Vojens kører vi til Hejlsminde ved Christiansfeld. En dejlig udsigt fra vores plads på Hejlsminde Strand Camping. Det vi ser på den anden side af noret, var Tyskland indtil 1920. Freja leder efter sine hundepiller i græsset.
Hejlsminde Strand Camping har rene, pæne faciliteter. Her er uden for højsæson en fin ordning, hvor man kan lade vognen stå gratis mellem to weekender.
Annette er ved at tilberede en bålpakke med grøntsager og chorizopølse. Pakken sættes på grillen.
Kig op af vores gade i fugleperspektiv. Min solcelle er jeg meget glad for, jeg har lavet en transportabel løsning. Det vil jeg skrive lidt om senere.
 
Kig hen af sidegaden, hvor sæsoncampisterne ligger. De har alle kastet kærlighed på næsten det samme fortelt fra Isabella.
Udsigt til Hejlsminde. Spiret i venstre side er fra badehotellet.
   
Neden for campingpladsen ligger vildtreservatet ved Noret.  
Stien langs noret.  
Stien langs noret.
Gammel bro og grænse. Broen er bygget som Immervadbro.
Ved Aller ligger et dansk industrieventyr.
Ved den gamle Aller mølledam.  
 
I 1773 giver Christian d. VII jord til "Unitas Fratrum" Brødremenigheden. Christiansfeld anlægges efter en byplan som menighedsbyerne i andre lande. To parallelle gader forbundet ved kvadratisk plads, kirkepladsen, omkring hvilken de vigtigste bygninger er placeret.
   
Kirkepladsen med springvand og den sparsomt indrettede kirke.  
Herrnhutternes kirke i Christiansfeld. Danmarks største, uden bærende søjler. Simpel indretning, det er ikke manglende rengøring, at der er sand på gulvet. Det bliver strøget ud i forbindelse med gudstjenester. Lysekronerne stammer fra 1777. Bemærk der er intet alter, men et liturgibord. Hvorfra præsten leder gudstjenesten.
Begravelser er noget anderledes. En seks mands stor blæsergruppe går foran begravelsesfølget fra kirken til kirkegården "Gudsageren". De spiller forskellige melodier alt efter om det var en ugift kvinde, en gift kvinde eller en mand. Se video af begravelsesoptog 2013. Jeg har prøvet, at undgå at filme berørte i begravelsesoptoget.
Seljerøn blomstrer langs noret.
 
Vejret ligger op til ændringer. Vi pakker sammen og vender hjem, parat til nye eventyr nye steder.
 

 

Til toppen