Nivå 2013

Rungsted, Vedbæk, Helsingør......Kolding.

Forside Danmark dejligst
 
   
Jeg trænger til at have lidt fri. Vi tager til Nordsjælland for at besøge Annettes mor, der bliver 84. Vi vil gerne ligge i Hillerød. De holder desværre lukket fra udgangen af september. Hillerød anbefaler at vi prøver Nivå , da de har udvidet deres åbningstid til og med uge 42.
 
Indgangen til Nivå Camping.
Stilen er hyggelig.
Vi vælger en plads på nordsiden af søen, så vi har sol det meste af dagen.
Vi beslutter at bruge vores egen strøm, da solen vil skinne en del af tiden. Prisen er ellers fast 40,00 kr. om dagen. Vi laver strøm nok til at dække en uge med brug af lys, vand, TV, opladning 2 x Iphone og bærbar computer. Kun den sidste dag tilslutter vi os nettet. Vi vil ikke løbe tør for strøm lørdag aften. Jeg vinkler solcellen et par gange hver dag.
Tre generationer mødes til middag ved Annette's mor på hendes fødselsdag i Frederikssund. Vi har lige spist Annette hjemmelavede citronfromage.
Ved Egnsmusseet Færgegården over broen ved Frederikssund, er der i haven et kulthus fra bronzealderen. Hvert hjørnet gemte en stenristning med et håndsymbol. Der var var dog kun tre. Kunne jeg finde den sidste ?. På Søllerød Kro spiser man godt og dyrt.
Karen Blixens hjem i Rungsted set fra havesiden.
Den grønne stue, alt står her stort set som den gang.
Gulvtæpperne er rullet sammen og gemt væk, da de ikke tåler de mange tusinde mennesker.
Nogle flot arrangeret gardiner. Her har ikke boet børn, hunde eller katte.
Alle blomster og dekorationer er med årstidens afskårne blomster fra haven. Som Karen Blixen gerne ville have det.
Læg mærke til den specielle måde gardinerne er arrangeret på.
Arbejdsværelset med minderne fra Afrika. Billedet på væggen har Karen Blixen selv malet. Det var også med i filmen "Ud af Afrika". Her i hendes hus finder jeg en sten fundet i haven med håndtegn. Er det den manglende sten fra kulthuset, der har fundet vej hertil.
Man har netop fundet en række breve fra Afrika, der nu offenliggøres på museet.
Jeg går en tur i parken ved Rungstedlund.
Under en kæmpestor bøg ligger denne dæksten over Karen Blixens afsjællede legeme.
Jeg havde længe haft et ønske om at besøge den 7.000 år gamle stenalderbegravelse ved Vedbæk. Her er voksne begravet med hovedet hvilende på et par kjonhjortegevirere.
En begravelse med denne moder og hendes barn med lille flintekniv, forsigtig lagt på en svanevinge. Hvilken symbolik.
Museet i Gl. Holte ved Vedbæk.
På vej mod Helsingør. Kronborg rager op i det fjerne med svensken i horisonten.
Helsingør er en hyggelig, gammel by med mange kroer og restauranter. Der er mange svenskere i byen. De er med til at holde liv i hyggemiljøet. Annette og jeg snupper en frokost ved torvet.
Torvet.
Vægmaleri med motiver fra byens historie. Byen rummer et af nordeuropas bedst bevarede klostre.
Flot korgang. Snart kommer en munk rundt om hjørnet.
På vej hjem snupper vi lige fire dage på Kolding Citycamp. Så kan jeg køre på arbejde derfra. Jeg holder meget af, at snakke med de andre campister og finde ud af hvorfor de camperer. Her er lidt historier om campisterne i Kolding. Den person der kommer gående med hunden ligger med sin kone i Cabbyen i baggrunden. De er begge pensionister, de har snart guldbryllup og er på vej til Tyskland efter drikkevarer til festen. De bliver et par dage. Jeg falder i snak med en mandlig fastligger i 50,erne. Han har aldrig været gift og har ingen familie. Han arbejder ved Dalgård Tivoli og skal snart til Thailand, hvor han har en kæreste. Bag ved os ligger fire store norske autocampere, de har alle været til "Bierfest" i Munchen. De er stadig ikke helt afgasset. Sent om aftenen kommer fire flotte Mercedes biler med Tabbert vogne ind på pladsen. Det er en klan af svenske og polske sigøjnere. De har alle plastikbetræk på alle hynder, kæmpe puder i soveafdelingen og en eller anden stor glasting som pynt. Hver morgen tager mændene pænt jakkesæt og nypudsede sko på, stiger ind i bilerne og kører. Alle kvinderne hiver sengetøjet ud i den friske luft og stryger tøj. De har alle to, tre børn i forskellige aldre. Børnene går ikke i skole og er sikkert nød til, at blive som forældrene. Disse sigøjnerklaner har jeg tit mødt rundt i Europa. Jeg har altid en drøm om, at komme lidt tættere på dem og hører noget om deres levevis.
Tidlig morgen, med et par Tabbertvogne. Selv her i begyndelsen af oktober er der meget liv på campingpladsen. Vi bruger campingcheque som betaling. Så det er ikke så slemt trods et ekstra gebyr. Nå fire dage smutter hurtig. Vi har ikke set noget af Kolding i denne omgang, men vi kender byen ganske godt.
 

 

Til toppen