Nytår Kolding 2013

Med besøg fra Spanien.

Forside
 
   
Vores spanske gæster fra Catalonien. Læs mere herunder.
Casper kommer på besøg, Annette og jeg skal købe lidt ekstra ind. Vi får en øl på den engelske pub. Her bliver vist to fodboldkampe på tre storskærme på en gang. Pubben er fyldt mest med mænd. Ved et stort bord bagest sidder to unge mennesker. Vi sætter os der. De kommer fra Nordspaniem fra byen Girona. Hun er 22 år og hedder Irene, han er 24 år og hedder Marc. De vil rejse rundt i Nordeuropa i tre måneder her i vinter. De har bare et lille telt de overnatter i. De er med i en ordning hvor de kan overnatte gratis mod at lave noget arbejde. De fortæller det ikke er nem at være ung i Spanien for tiden. Der er en stor ungsdomsarbejdløshed, ca. 50%. I Danmark har vi 13%. Hun er uddannet syerske, men kan kun få arbejde halvdags. Marc har læst til skolelærer, men vil hellere have en tømreruddannelse. Han syntes han er god med sine hænder. De lægger stor vægt på, at de er Cataloniere. De ønsker større selvstændighed for regionen. De fortæller, at i Spanien er grundskolen gratis, men når man vil læse videre, så skal der betales. Typisk forældrene. At fri abort er afskaffet er de heller ikke stolte af.

Nytåret skal de fejre i Hannover med nogle venner. Senere skal de til Berlin og Polen. Jeg syntes det er lidt rigeligt koldt for en sådan tur. Og så viser vejret sig endda fra den lune side.

 
Vores plads på Kolding City Camp. De to unge mennesker sover i teltet. Vi betalte for deres ophold som gæster.
Kabeklubben på nytårstur. En tilbagevendende begivenhed. De mødes i fælles køkkenet og tilbereder hver deres ret. Klæder om, ser drongningens nytårstale og spiser derefter sammen.
Efter Dronningens nytårstale serverer vi forretten med friske østers og røget rådyrkølle. Tynde skiver brød - godt ristet. Vinen vi drikker er en Chablis. Dejlig syrlig vin.
Senere skal vi op i fælleskøkkenet og lave næste ret. Frisk kammuslingssuppe. Her holder Kabe klubben nytårstræf. Man laver sine egne retter og spiser sammen. Det er niende gang de er på Kolding Citycamp. GODT NYTÅR. Vi hører lidt højt musik denne aften. Hvad vil det nye år bringe af campingoplevelser ?. Vi slutter i hvertfald 2013 på Kolding Camping, hvor vi også starter det nye år.
Nytåret bragede løs kl. 24.00. Det havde nu larmet det meste af dagen. 
Vi besøger KG Camping, der har weekendåben. med mange mennesker og sager at se og smage på. Bemærk whiskybod i baggrunden.
Efter KG Camping kører vi til Trapholt. De har en meget interessant udstilling om plastik affald i havet og på land. Det er overraskende hvor meget affald vi efterlader og hvor lang tid det tager at nedbryde det. Hver dansker efterlader hvert år 135 kg plastik.
Uden for Trapholt i haven findes denne Cronhammer installation, der nærmest minder om noget fra 1. Verdenskrig. Inde er også en fotoudstilling af gamle kendte popstjerner. Taget af to danske fotografer.
Figur lavet med knapper. 
Da der øjner sig en mulighed for at komme ind at se Arne Jakobsens sommerhus griber jeg den. Sommerhuset er kun bygget i et eksemplar. Man kan altid diskutere det smukke, men det er anderledes og lyst med store vinduer. Huset var tænkt modulopbygget af kasser på 10 m². De kunne frit kombineres. Huset var oprindelig bygget i limtræ og eternit, måske ikke de mest oplagte materialer i dag. Arne Jakobsen har designet tekstiler og tapetter til huset.
Inden vi tager tilbage til campingpladsen og griller en stor bøf, snupper vi en øl på Republikken, et godt ølværtshus i centrum. Jeg får en skotsk øl der har lagret 57 dage i et Rom fad. Smager rigtig godt. Annette får en 1857 fra Odense Bryghus, smager også rigtig godt.
En dag møder vi denne autocamper. Bemærk de har vindmølle til elproduktion.
Vi møder også denne flotte håndmalede Kabe. Flot lavet, mange fine detaljer.
Denne weekend har der været besøg af en Tabbert klub der netop er kommet hjem fra en Harzentur og slutter af med et besøg på KG Camping. Det bliver så afslutningen på den første tur i det nye år. Hvad mon de næste ture byder på, vi ved det aldrig helt i forvejen. Men vores datter bliver færdig som sygeplejeske sidst i måneden. Hun har studeret på Sjælland, så vi har snakket om at tage nogle dage derover i forbindelse hermed.
 

 

Til toppen