Vores nye autocamper 2014

Vores datter bliver sygeplejeske.

Forside
 
  Så gjorde vi det. Vi har haft campingvogn i mange år og har været rigtig glade for det. Vi har talt om, at så kunne vi måske købe en autocamper, når jeg skulle gå på pension om ikke så mange år. Vi gennemgik vores økonomi og hvis vi skulle prøve denne livsstil, så skulle vi starte nu, mens jeg stadig går på arbejde. Den koster jo en formue, sådan en karl. Vi flytter os meget gerne og har sjældent ligget et sted længere end en uge. Vi holder meget af natur og frihed til selv at bestemme.
Jomfruturen går til Skælskør havn i forbindelse med at vores datter bliver færdig som sygeplejeske og vi er på Sjælland for at fejre hende.
Ved en tidligere tur en sommer med campingvognen lagde jeg mærke til nogle autocampere der holdt her ved Skælskør havn. Nu var pladsen fyldt op med både. Vi fandt en holdeplads og skal spise på restauranten med datter og svigersøn. En dejlig lun nat i camperen selv om det stormede en isnende kold pelikan fra Øst. Der kommer noget kulde fra dørerne, når vinden er lige på.
Vores dejlige, smukke datter med sin sygeplejeske nål. Hun har skrevet afsluttende opgave med titlen "Etnisk smerte." Kort fortalt handler det om, at vi oplever smerte forskellige, alt efter hvor vi kommer fra. Hun fik et 12. tal. Flot - flot.
Linneas bedste venner blandt studiekammeraterne. Der er ikke ledighed blandt disse friske piger.
Ugen efter kører vi til Tåsinge og finder en 24 timers parkeringplads i Troense. Badebro på is i Troense, badet i et filmisk lys. Vi har lidt mad med hjemmefra. En sur - sød kartoffelsalat som vi får med nogle pølser.
Vi fandt også ud af, hvordan reglerne er for parkering. Er der et P-skilt må man gerne overnatte i camperen, med mindre andet er angivet ved skiltning. Inddrager vi ikke plads uden for vognen er det ikke camping.
Smuk morgen med udsigt til Thurø og Thurø by. på den anden side af vandet. Bemærk vinterdæksel på udluftningen.
Hygge på første sal som Annette kalder vores soveafdeling. Vi sover fantastisk godt. Hunden Freja kan så vogte os begge to fra dens midterplads. Sengene har vi fundet ud af betyder rigtig meget for os. I vores første vogn Adria Action var smalle enkeltsenge, der skulle redes op hver dag. I den næste Adria, en tværstillet dobbeltseng hvor den der sover inderst skal kravle over om natten. I Sprite Cruzer en fransk seng, for smal hvis vi vil ligge og læse inden vi falder i søvn. Det vil vi gerne. Her enkeltsenge i soverummet over magasinet men stadig med rigtig god lofthøjde. En bred trappe fører med to trin op til første.
Ad denne gade har Sixten Sparre og Elvira Madigan gået hånd i hånd. Elvira har let hoppende i hendes små linedansersko kigget hengivende op på den flotte Sixten. Hendes lange mørke hår har flagret let i vinden. Der er flere gamle egetræer der også har stået her dengang. Sixsten havde taget sin tjenesterevolver med. Kærligheden var håbløs følte han. Han havde brugt de sidste penge til at leje et hus i Troense. Han var desserteret fra hæren og var derfor uønsket af faderen.
Vi følger i deres fodspor langs kysten, på vej til Nørreskoven. Deres vej fører forbi Waldemar Slot
Kører I af Margaritruten fra Troense mod Landet kommer I gennem Nørreskoven. I skoven er der en markering af Elvirastenen. Der lyder et skarpt skud, kragefuglene letter skrigene. Vi går efter skudet og kort efter lyder et skud mere.
Vi når frem til Elvirastenen, der er sat hvor de unge mennesker blev dræbt. Elvira blev skudt og Sixsten tog efterfølgende sit eget liv. Hun blev 22 og han 35 år. Jeg tænker på, om hun vidste, at han ville tage deres liv ? Havde han tænkt og planlagt hele natten ?
Parrets afsjælede legemer blev lagt til hvile her på Landet kirkegård. De ligger til højre for det store egetræ.
Vi kører ad landevejen til Faaborg hvor vi finder et sted ved havnen. Igen med havudsigt på første paket. Bodelens batteri bliver ladet op under kørsel. Jeg er begyndt at skifte de mange halogenpærer ud med ledpærer. Besparelsen er næsten 9W på hver pære.
Lørdag aften prøver Annette for alvor køkkenet af. Vi har købt nogle havtaskehaler ved fiskehandleren i Svendborg. Hun laver en sovs af lagen fra havtaskehalerne, dampet i hvidvin. Kogt ind tilsat fløde og fiskebouilion og frisk oregano. Dertil små kogte kartofler og sprøde ærter. Autocamperen har en NX-5 alarm til lette og tunge gasser, bevægelsessensor og indbrudsalarm. Det er ikke sikkert jeg selv ville have købt en sådan dims. Men da den nu er her bliver den.
Tidlig morgen i Faaborg. Solen titter frem. Jeg kan ikke huske at have set solen i Januar.
Overnatning med morgen i Faaborg. Morgenmad i Assens. Besøg hos GK Camping i Kolding efter nogle smådele. Frokost med udsigt i Hejlsminde. Aftensmad hos min far i Vojens og så hjem. Det var denne weekend med dejlige oplevelser i vores autocamper :-))
 

 

Til toppen