Mod Gilleleje 2015

Vi skal til familiekomsammen søndag og tager en rolig tur over Sjælland.

Forside
 
 
At kører over Fyn på motorvejen og tro man har set noget af Fyn er som at kører gennem Tyskland på A7 og tro man har set noget af Tyskland.
Vores første overnatning på Sjælland bliver på marinaen i Skælsør. Det var også her vi havde vores jomfrutur med camperen.
Vi besøger Kalundborg, jeg har aldrig besøgt byen før. Kirken er flot men betydelig mindre end den umiddelbar ser ud til.
Besøg på museet ved siden af kirken.
Husene er meget forskellige.
Autocamperpladsen ved havnen på Reersø. En af mine ynglingspladser i Danmark. 100 kr. incl. strøm. Sidde i vognen og spise aftensmad med udsigt til Storebæltsbroen. Udsøgt. Det skulle være de haleløse kattes ø, men de er sjældne efterhånden. En af de andre gange vi har været her besøgte jeg en dame der havde et eksemplar af racen.
Hos købmanden på Reersø kan man købe flere forskellige specialiteter.
Udsigt mod Reersø by med bl.a. kirken. 
Vi skal mod Gilleleje og kører af små veje over Holbæk og Hillerød. Lidt syd for Holbæk besøger vi Tveje Merløse Kirke.
Tveje Merløse Kirke er fra slutningen af 1000 tallet og bygget af kampesten og frådsten. Der var begravelser da jeg besøgte kirken, så jeg kunne ikke se de mange kalkmalerier. Kirken er formentlig opført af den magtfulde Hvideslægt. Arkitektonisk regnes den for at være en af Nordeuropas vigtigste kirkebygninger.
Vi ankommer til Gilleleje og kører lidt rundt for at finde en overnatningsplads. Mange steder er der parkering forbudt for campere, men vi finder en plads på sejlbådshavnen.
Natparkering ved Sejlklubben. Dejligt at have sit eget lille hus med. Et dejligt morgenbad og omklædning, så er vi klar.
Der er flere hyggelige spisesteder i Gilleleje.
Jeg går en lille morgentur efter rundstykker i Gilleleje, inden vi skal til familiekomsammen. Mit kamera løber så tør for strøm.
Efter familiehyggen skal vi kører vores søn og kommende kone til Hillerød Station. Vi fortsætter mod Frederikssund Marina. Camperpladsen er desværre fyldt op med både.
Så vi tager os til takke med denne placering, da mørket allerede er faldet på. Da jeg senere går en tur med hunden ser jeg en mand, der går rundt og lyser op på bådene med en lommelygte. Jeg tror først det er en vagtmand, men da han ser mig fordufter han. Der forhindrede jeg sikkert en tyveknægt i hans foretagende. Vi skal se krimien Broen III, men da vi går til ro, slår jeg lige vores NX-5 alarm til. Vi har en rolig og stille nat. Næste morgen kører vi så stille og rolig hjemad.
 

 

Til toppen