Tønder & Husum 2015

Er de danske byer ved at være med til julehyggen ?.

Forside
 
 
Vi har haft en travl decembermåned jeg med arbejde og Annette med juleforberedelse. Efter lidt googlen finder vi en af Danmarks juleste byer Tønder. Fredag over middag og vi tager afsted. Så kan vi købe de sidste julegaver og spise lidt dejlig mad i byen. Vi har tænkt, at bruge weekenden her.
Tønder Camping har for første gang vinteråben med 10 pladser. Jeg ringer og spørger om jeg skal reservere plads, nej vi er de eneste men der er åben i opholdsstuen, bad og toilet. Vi parkerer uden for sanitetsbygningen, da græsset er meget blød.
Der er ca. 400 meter fra Tønder Camping til centrum. Kl. 16:15 går vi i skumringen ind mod centrum. Vi håber vi kan få lidt julehygge med Glühwein og noget at spise. Det ser jo meget hyggeligt ud, da vi krydser Vidåen.
Vi nærmer os centrum, det ser jo hyggeligt ud.
Jo det er måske ikke så ringe.
Torvet med en karrusel, seks boder og et enkelt udskænkningssted med Glühwein. Vi beslutter at gå en tur ned af gågaden først. En bod med pølser - måske fem forskellige slags, kvinden, ensom fyrre år, står og hænger over disken.
Der er et enkelt sted med mad - Hot dogs !. Måske 10 mennesker en fredag aften.
Vi beslutter at gå en tur ned af en næsten mennesketom gågade og vil så slutte af med en Glühwein.
Fredag kl. 17:15. De handlende begynde at lukke deres butikker ned. Vi går tilbage mod torvet.
Tilbage på torvet 17:30, Glühweinboden har lukket ned. Det er så slut med denne bytur. Det er ikke godt nok, hvis man vil slå sig op på en julestemningsby, så skal der meget mere til. Aftensmaden tager vi hjemme i camperen. Hvad stiller vi nu op med resten af weekenden ? Efter lidt drøftelse beslutter vi at køre de 50 kilometer fra grænsen til Husum.
Næste morgen efter en god times kørsel kommer vi til Camperpladsen i Husum ca. 100 meter fra havnepromenaden. Bag os holder ca. fem yderligere campere. 12 € incl. bad og toilet.
Langs havnepromenaden og så er man i centrum.
På markedspladsen er der mange boder og flitterstads. Mindst to store boder med økologiske grønt og frugt. En kæmpe bod med alverdens pølser og en ostebod med mange fine oste. 
Utallige steder med servering af mad og Glühwein. Duften fra de mange boder med spiseligt og varme drikke samt de mange mennesker er med til at sætte stemningen.
En Glühweinbod med fem ansatte til at servisere de mange tørstige gæster. De har alle travlt.
Vi begynder at smage på herlighederne, selvfølgelig med de små skarpe i.
Jo, nu indfandt hyggen sig, selv julemanden kom forbi.
Vi besluttede at spise aftensmaden på restaurationsskibet ved havnen. Pandestegt Jægerschnitzel med  braskartoffel 100 kr. incl. drikkevarer.
Efter en god bytur sov vi en lang og rolig nat i camperen. Næste morgen gik jeg en sidste tur med Freja i Husum, her er nok at kigge på og smage på. Så har man mod på og tid til, at prøve en tysk by i december, så forlad Danmark og oplev den rette stemning. Som regel kun ganske få kilometer fra grænsen. De danske byer vil gerne ligne, men ligner ikke. Giv handlen fri, det er ikke nok, at have en sportsklub til at servere lidt lun rødvin. God jul til alle derude.
 

 

Til toppen