Skarrev 2009

Forside Danmark dejligst
Skarrev er en Back To Nature plads på nordsiden af Åbenrå fjord. Den ligger på en lille pynt med vand på to af siderne.  Et af de få steder det er muligt at ligge helt ned til vandet uden hegn og andre begrænsninger. Her er ikke mange pladser, så det er nok klogt at reservere i forvejen. Link til campingplads.

De sanitære forhold er rene, og pladsen er ved at bygge helt nye servicebygninger. Her er en lille butik med de mest nødvendige fornødenheder. Værterne er venlige og rare. 

Pladsen er desuden indehaver af blåt flag. Skarver sad og lufttørrede vingerne ude på pynten, når ikke lige de menneskelige lystfiskerne havde travlt.

Frokost foran vores venners campingvogn. En gammel dansker med det fremmedklingende navn BLUE. Produceret i Vendsyssel og stoppede i 1990. Link til Bluevogne  Myrpold. Gravkammer fra bondestenalderen ca. 2.300 f.v.t. Fantastisk udsigt - ligger lige bag pladsen.
-
Løjt Kirke ca. 3 kilometer fra pladsen har nogle seværdige kalkmalerier fra omkring 1500.. Det var maleren Peter Ly..kts opgave at gengive paradisets have. Alle rankerne gror ud af munden på dyre- og menneskehoveder. Men alle er tidselsranker, det giver et tvetydigt præg. Her skulle være ansigter af bonden, jøden, kongen, narren og to dødningehoveder - prøv selv at finde dem.
 
- -
Til toppen.