Bededagsferie april 2016

I forbindelse med kursus i Århus forlænger vi ferien lidt.

Forside
 
 
Godt vejr, de næste par dage. Da jeg skal til en konference i Århus, ligger vi som ofte på Marsellisborg lystbådehavn. Igen kan vi ligge yderst på molen. N 56° 8' 21" ,  E 10° 13' 8". Min datter der bor i Århus kommer forbi til en kop kaffe om aftenen. Bag os holder et svejtsisk par, de har besøgt venner på Anholt og er meget fascineret af øen.
Næste dag vil vi besøge det nye Moesgaard Museum.
Flot bygget ind i skrænten.
Museet omhandler Danmarks oldtid, her moseofringer, en del af gulvet er blødt som mosen. Godt lavet.
Vi kører videre mod Mariager Fjord og overnatter på lystbådehavnen "Kongsdal".
Dejlig havn for enden af en grusvej, ved fjorden. Meget serviceminded bådelaug. Fine tømmeforhold. Bruserum i klubhuset. Samt grillbar. N 56° 41' 2", E 10° 4' 12".
Aftenstemning i Kongsdal. Meget rolig og stille nat. Vi vil gerne have besøg af autocampere siger bådelauget.
Næste dag kører vi mod Rebild og Rold Skov for bl.a. at se Cirkusmuseet. Det åbner desværre først til maj. Jeg får dog set den hundrede år gamle ridehal og den lille cirkusvogn med to rum. Stedet var Cirkus Miehe's vinterkvarter. Denne form for underholdning, vil måske snart tilhøre en svunden tid.
Vi overnatter på parkeringpladsen ved Rebildcentret.
 Udvandrerfamilien kigger mod fremtiden, på bagsiden sidder den gamle bedstemor og kigger tilbage. Kun ganske få spædbørn overlevede overfarten over atlanten. " Jeg har altid været fascineret af udvandrerne. Hvad tænkte de? Hvad drømte de om ? Hvordan turde de dog ? Tænk på, hvad det har krævet af mod og vilje." Helle Thorning-Schmidt, 2002. "Det er eventyrtrangen, der bærer menneskets udvikling i sig." Knud Rasmussen, 1930.
Næste morgen begiver jeg mig gennem skoven for at hente vand ved Ravnkilde. Undervejs møder jeg skønne udsigter. Et kulturlandskab der vil springe i skov, hvis det ikke bliver passet.
Ravnkilde måske den smukkeste af kilderne. Springer ved foden af bakken og løber over gangstien, hvor der er nogle trædesten.
Ravnkilde er en mudderkilde. Vandet har altid den samme temperatur 7 -8 grader.  Vandet har været ca. 50 år om at nå gennem kalken. Jeg drikker alt det jeg kan og fylder en flaske, der tages med hjem. Vandet er meget blød i smagen. Smager kold og frisk.
Endnu en udsigt i Rebild bakker.
En helt igennem dejlig morgen ved Rebildcentret, med håndværkere i ovnen og duften af frisk kaffe. Bag os holder en fransk indregistreret autocamper. De viser sig, at være et dansk par, der arbejder i Frankrig.
Fra Rebild kører vi til Thingbæk Kalkmine. Her er bygget et nyt center, siden vi sidst var her.
Centret har en klima kunstudstilling.
Cyklende punkfrø. Drives med solceller og batteri.
Jens Galschiøt's bidrag til klimadebatten.
Thingbæk Kalkmine rummer værker af bl.a. Anders Bundgård og Carl Johan Bonnesen og flere andre.
Jeanne d'arc.
Det gode vejr får mig til at opsøge flere kildespring. St. blåkilde ligger sydsydvest for Madum Sø i Willestrup Kjær.  Ude i et moseområde, for enden af denne lange sti.
Men da jeg når frem bliver jeg ikke skuffet. Freja glider dog på kanten og får et ufriviligt bad.
Store Blåkilde er en bassinkilde, springer fra bunden med 140 liter pr. sekund. Det er med en sådan kraft at en mønt kan holdes svævende over bunden i længere tid. Herremændene fra Willestrup Slot smed altid en sølvdaler her for at tage jagtvarsler. Blå kilde kan muligvis komme af blot, altså en offerkilde.
Vandet er helt glasklart og 4 - 5 meter dyb.
Fra Rebild kører vi til Virksund og finder denne dejlige naturparkering, hvor vi overnatter med udsigt til byen på den anden side. Gratis. Lille hus med toilet og endda bademulighed. Borde, bænke.  Ingen pottetømning. Ingen el. N 56° 36' 21", E 09° 17' 40". Læg mærke til de mange mennesker ude på pynten, de fisker sild.
Annette har tilberedt en dejlig middag med kalvefilet, smørstegte asparges og tomatsalat med blød feta.
Mørke skyer trækker ind fra vest. Vi bryder op og kører hjemad. En dejlig Bededagsferie med gode oplevelser.
 

 

Til toppen