Kr. Himmelfartsferien maj 2016

Tur rundt i Jylland og fødselsdag i Solbjerg ved Aarhus.

Forside
 
 
Vi starter efter arbejde Onsdag og finder hurtig en overnatningsplads ved Vingsted inde ved Jernaldermiljøet. N 55°40'35" E 9°23'19"
Annette laver en gang kartoffelsalat og vi griller et par krondyrpølser. Dejlig aften og rolig nat.
Fremme ved Daugbjerg Kalkgruber parkerer vi efter anvisning på en tilplantet kornmark. Der er motionsløb i Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber. Med 2000 nationale og internationale løbere. Jeg er lidt spændt på om jeg kan komme derfra igen. Jorden er lidt blød. Det lykkedes dog efter lidt kørsel frem og tilbage.
Løbeområde før gruben. 
Her ved indgangen til Daugbjerg Kalkgrube har jeg fået min Jens Lyn hat på. Alt efter årstiden kan der være tusindvis af  flagermus. Jeg håber at se nogle stykker. Flagermusene kommer ind gennem de smalle huller over døren.
Sørme om der ikke sidder en arrig flagermus, der ikke lige er kommet afsted med de andre. I disse gruber skjulte Jens Langkniv sig fra myndighederne.
Vi møder en ældre herre, der kender minen godt og alle dens indbyggere. Han tager en sur flagermus og holder den ud, så de fine tynde vinger kan ses.
Frokosten tager vi ved den gamle vandmølle i Daugbjerg.
Vi vælger at overnatte på den forholdsvis nye camperplads ved Hanbjerg Marina og Limfjorden. N 56°28'34" E 8°42'49".
Der er bad og toilettter i de små huse.
Vi fortsætter langs Limfjorden og smutter til Fur. Returbillet med camper 120 kr. Vi finder frem til en dejlig gratis parkering ved Langstedhuller med dejlige grønne områder, bænke, skraldespande og toiletter. N 56°50'35" E 9°1'3". Vi taler et par gange med et andet camperpar fra Kolding, der også overnatter her. De er sadlet om fra båd.
Langstedhuller har et smukt landskab ned til stranden.
Her er mange vilde blomster bl.a. Nikkende Kobjælde.
Stranden ved Langstedhuller Fur.
På vej til Fur kører vi forbi Glyngøre og køber 2,5 kg muslinger på havnen. Annette tilbereder en dejlig aftensmad med hvidvinsdampede muslinger.
Udsigten over Limfjorden fra Langstedhuller.
Tissepause lidt uden for Skanderborg på vej til fødselsdagsfest.
Fødselsdagsfest med dejlig lagkage og tapas. Børnene kravler i træet i baggrunden.
Vi kører til en gratis parkeringsplads ved den nye Lillebæltsbro. Lidt støj fra broen om natten. Ellers rolig selv om det er lørdag. N 55°31'8" E 9°44'25"
 

 

Til toppen