Solceller 2013

Solceller - sådan.

Forside Danmark dejligst
 
   
Jeg har længe haft en drøm om at blive så uafhængig af strøm som mulig. Da vi fik vores nye vogn hvor alt er optimeret til 12V var chancen for at prøve nogle solceller. Teknologien er efterhånden langt fremme med solceller, samt prisen gør at det er inden for rækkevidde.
Jeg købte en Moove Slim Light Smart solcelle 100W med indbygget lader til omkring 3000,00 kr. i 2012 priser. Det er ikke superlativer navnet skorter på. Jeg har ikke været lun på at lave hul i taget til gennemføring af ledning.
Jeg har lavet et mobilt anlæg hvor jeg kan koble solcelle og batteri sammen med et syvpolet stik. Så kan jeg også placere solcellerne i sol, selv om jeg har placeret campingvognen i skygge. Jeg har lettere ved at vinkle solceller tidlig om foråret og sent om vinteren. Eller jeg kan ligge den op på taget. Solcellen kan ligge i magasinrummet. Mit batteri er på 75 Ah.
Jeg har lavet forskellige prøver og gjort flere erfaringer. Efter en dag med blandet vejr er batteriet ifølge mit display ladet op. Alt lys, vand og pumper kører på 12V. Men hvad med TV, Computer og mobiltelefoner. I Aldi købte jeg en lille omformer fra 12V til 230V på 150W til 300,00 kr. Den trækker fint TV'et, kan lade min lille bærbare PC op, samt har USB stik til mobiltelefonen.

Med en gennemsnitlig pris på mellem 30,00 kr. og 40,00 kr. pr. dag for strøm på campingpladserne,  kan en sådan investering være hurtig tjent ind. Vi har stadig friheden til at tilslutte os almindeligvis, hvis det er påkrævet.

Moove Slim Light Smart solcellen har et tyndt,langt lyslederkabel der orienterer om tilslutning. Lyser konstant grøn - ingen ladning. Blinker hurtig grøn - Er klar til at lade men ingen kontakt til et batteri. Blinker langsomt grøn - ladning foregår.

 
 

 

Til toppen