Lübeck  2010

Forside Udenlandsture
 
 
 
En forlænget weekend i december op til jul. Sneen er netop fuldstændig smeltet, så vi kører sydpå for at opleve lidt julestemning, nærmere bestemt Lübeck i Holsten. Den første overnatning snupper vi på Camping Mitte ved Flensburg.
Camping Mitte ved Flensburg, vi ankommer da det er blevet mørkt. Men bliver høfligt modtaget værten, der har vores materiale parat, så vi kan slå lejr og få handlet lidt ind til turen. En Bailey til aftenkaffen er jo ikke så ringe endda. Der er gratis og fint WIFI på pladsen. Næste morgen drog vi afsted mod Lübeck. Det begyndte at sne igen og bilerne kørte kun ca. 60km/t på motorvejen. Inde i Lübeck havde vi problemer med at komme igang igen med campingvognen på slæb, efter at have holdt for rødt ved en mindre stigning. Sneen var kørt til is. Her kunne vinterdækkene ikke få bid.
Campingpladsen Schönböcken ligger kun 3 kilometer fra den gamle bykerne. Offentlig transport lige udenfor pladsen. Pladsen har kun lige, hvad der skal til. Men der er masser af varmt vand i baderummet. De andre campister på pladsen var en flok autocampere fra Finland, der var på vej nordpå.
Lübeck er idag kendt for de mange julemarkeder overalt i  den gamle by. Byen har i flere omgange været dansk og hører til blandt Tysklands ældste byer. Den var frem til 1937 en selvstændig bystat på linie med Hamburg og Bremen. Byen der ligger på en ø er på UNISCO's liste over "Verdens-kulturværdier". Et levende museum, der bliver brugt.
Her ses først Petri Kirken og med de to tårne Marienkirken. Renæssancetrappe fører op til Lübecks rådhus.
Overalt på pladser og smøger er der julemarkeder. Man bliver let fristet af de mange tilbud om fastfood. Men de fleste er nu i den lødige afdeling. Bl.a. stegte champignoner, varme kastanjer og indbagte blomkål.
Det historiske julemarked ved Marien Kirken.
Jakobikirken - sømændenes kirke. En stor flot kirke med gamle kalkmalerier og også moderne kunst i kirken. Vi tændte et lys for min mor der døde i november. Øverste billede tilvenstre er Burgtor fra 1200 tallet.
Når vi er til julemarked skal vi selvfølgelig også smage Gluhwein. Den røde med rom og den hvide med calvados. Det varmer og smager dejligt.
I Petri Kirken er der kunsthåndværksjulemarked. En hel kirke fuld med glade kunsthåndværkere og deres produkter. Manden her tilvenstre gav brændte træstykker voks og polerede dem. - Specielt. Petri Kirken blev under 2. Verdenskrig ødelagt, men bygget op igen og bruges i dag udelukkende til udstillinger.
Vi var 3 dage i Lübeck og nåede ikke at se det hele. Der er også et flot søområde i nærheden, der bliver kaldt Holstenske Schweiz.
Lübecks vartegn en del af den gamle fæstningsmur og byport. Modstod flere gange danske angreb. Tilhøjre pakhuse ved havnen, hvor der bl.a. blev opbevaret salt, der var en af Lübecks store handelsvare. Saltet kom fra Luneburger Heide. Vi besluttede at køre hjem en dag før, pågrund af en dårlig vejrudsigt.
 

Til toppen