Perpignan  2004/06

- Lanquedoc-Roussillon.

Forside Udenlandsture
 
 
 
-
Jeg låner min tandlæges ferielejlighed i Perpignan, Frankrig. Hvilket vi gør flere gange. Perpignan har et dejligt klima det meste af året. Området hører til den franske del af Catalanien. Folk iklæder sig gerne den lokale folkedragt. Ligesom andet catalansk holdes i hævd. Det er et par år før vi igen bliver campister. Billederne er taget med mit gamle kamera.
Udsigt til den anden side af floden La Têt fra lejligheden. En kold vind kan på visse tider af året blæse ned gennem floddalen.
Lejligheden ligger ned mod ringvejen til Canat-Plage. .
På den anden side af boligkomplekset ligger den gamle bydel. Floden Basse løber ud i La Têt. 
En gang om ugen har et kæmpe marked på den anden side af floden åben. Ligesom der engang om ugen er et antik marked ved Platan alleen foran den gamle bydel.
Læg mærke til drengen i det sorte tøj og drengen i badebukser. Jeg ved ikke lige hvad de har gang i. De to små børn i forgrunden flygter.
Vi har en glubende appetit og får Fruits de Meer. Havets frugter, der er et kæmpe fad med hummere, rejer, muslinger, snegle og et helt bælte af østers.
Lækkert ser det ud. Det smager også pragtfuld. Sneglene spiser vi dog ikke mange af, de er rå.
Vi besøger den lille bjergby Tautaval. Byen er hyggelig, men er især kendt for fundene af 400.000 år gamle forhistoriske menneskeknogler af arten Homo Erectus.
Museet er ret stort. Og har mange panoramaer.
Collioure en mindre by ved kysten på vejen mod Spanien. Det er en by man bør se. Selv om den på visse tidspunkter kan være overrendt. Lokale siger "Ikke at se Collioure er som at se Paris og ikke se Eiffeltårnet.

Ooouuhhh gud. Hvor er børnene !!

De er heldigvis hjemme i lejligheden. De har  ikke bemærket vi har været ude :-) Sønnike sidder med computeren og datteren står foran spejlet i badeværelset.
Vi skifter tøj og gør klar til en strandtur ved Canet-Plage. Fra den dag var børnene næsten hver dag ved stranden.
Jeg skal love for de blev røde som rejer.
Aftensmad i Perpignan..
En glad aften i den gamle by. Jeg tror vi får mere end et glas vin.
Vi besøger det fine kunstmuseum i Cèret.
Sjovt hus.
Vores lille bil. En Peugeot vi lejer i Girona, Spanien. Det er betydelig billigere end i Frankrig. Den har aircondition, så det er alletiders. Den er lille og rap. Vi besøger en grotte med drypsten. Casper gik helt amok med kameraet inde i hulen, det var dog temmelig mørk visse steder.  Her kan man tydelig se, de små kameraers begrænsning.
Frokost - Casper morer sig med at putte fritter i næsen, til ære for fotografen.
 Annette og jeg tager på frokosttur til det nordlige Spanien. Den hvide landsby Cadaques lidt nord for de berømte strande ved Roses, der næsten udelukkende har brune huse. Ved byen Cadaques ligger Dali's sommerhus.
En tidlig morgen tager vi afsted, for at besøge Niaux hulen i Pyrenæerne. En af de mere spændende, autentiske, åbne huler. Indgangen til hulen minder om en kulisse til en Star Wars film. Vi bliver udstyret med en batterilygte og bevægede os ind af en smal, kølig, mørk og smattet gang. Efter en halv times gang kommer vi til det Sorte Kapel med flotte tegninger af forhistoriske heste, hjorte og bisontyre. En stor oplevelse, også for børnene, selv om de ser trætte ud tidlig morgen.
Vi spiser på en restaurant, denne gang spansk.
I Spanien tager vi en enkelt overnatning i den gamle bydel i Girona. Vi finder et 1 stjernet pensionat til små penge. Vi får to værelser sammenhængende og et fælles bad til alle fire. Stedet bestyres af en ældre madam, der holder det rent. Den eneste anke er sang fra en nabo midt om natten.
På vejen hjem skal vi mellemlande i Stansted ved London. Vi beslutter, at tage et par dages ferie her med børnene.
Casper og jeg besøger Natur historisk Museum. Casper spiser en kage sammen med Charles Darwin. På en Mac Donalds restaurant stoppede en folk jævnaldrende engelske piger Casper og ville gerne fotograferes med ham. Om de havde troet han var en fra en TV-serie ? Men ærefuldt var det.

Ferien er desværre slut og vi skal tidlig om morgenen med Stansted Expressen ud til flyet. London er vi flere gange vendt tilbage til sammen med børnene. En særdeles spændende by, at gå på opdagelse i. Når vi rejser med fly, har vi tit mellemlandinger her.

 

Til toppen