Berlin  2011

ich bin auch ein berliner.

Forside Udenlandsture
 
 
   

 

Familien Gandil Petersen tager på camping i efteråret 2011 til Berlin.
Den første overnatning tager de på en rasteplads. Om aftenen ligger de i den varme og komfortable campingvogn og taler om, hvad de hver især har lyst til at se i Berlin. Der er ingen, der før har været i Berlin. Næste morgen er der frost på bil og plæner. Så er det godt de kan lave varm kaffe i deres campingvogn. 

 Jägerbude ved Ringmotorvejen A10.
Jägerbude ligger ved første øjekast dejligt midt i et flot naturområde med skov og vand. Vil man have udsigt til vand koster det dog ekstra. Pladsen hævder der er WIFI overalt på pladsen, det passer dog kun rundt om receptionen. Prisen er efter familiens mening også noget pebret. En euro i timen og så er det ligegyldig, hvor mange timer. Sønnen Casper er startet på universitetet som ingeniør og skal bruge noget af tiden på en opgave. Til det skal han bruge internet.
Der findes en restaurant på pladsen. Vi laver "Moderne tysk kogekunst" står der på skiltet. Da familien spørger efter menukortet, findes et sådan ikke, men kokken kan anbefale Currywurst eller en gang biksemad.
Lyden fra motorvejen A10 er meget tydelig. Den første nat, sover ingen i familien særlig godt. John Erik fortæller han er vågnet flere gange i løbet af natten, da han tror nogen banker på campingvognen. Fordi bilerne kørte over et bump på motorvejen. Billedet herover til venstre er en klynge blækhatte, der hører til den spiselige af slagsen. Denne plads besøger familien ikke igen. Nu er forteltet slået op, så vi udholder tiden, siger familien.

Berlin - wir kommen.
Ti minutter fra campingpladsen ligger den lille by Erkner. Herfra går hver halve time tog mod Berlin. Den lille restaurant ved siden af stationen betjener daglig de mange håndværkere. Her spiser man godt og fornuftig. Vi fik en wienerschnitzel med rigtige kartofler, champignonsovs og salat, dertil to store fadøl og cola for 20 euro. Kan anbefales. Turen mod Berlin tager ca. en halv time.
Toget holder ved Friedrichstrasse, en tværgade til Unter den Linden. Byens store gamle gade.
Brandenburger Tor, symbol på Berlins deling og genforening. Bagved Brandenburger Tor stod i den kolde krig muren. Folk kan lade sig fotografere mod betaling med disse to unge herre i henholdsvis en amerikansk og en østtysk uniform.
Reichtag i hvis midte befinder sig en kæmpe kuppel. Man skal afsætte god tid ved besøg, da der altid er en temmelig stor kø.
Mand i kørestol trukket af et hundeforspand mellem Brandenburger Tor og Tiergarten.
I den anden ende af Unter den Linden befinder Tv tårnet og Berliner Dom sig. Man skal også have tålmodighed ved besøg i TV tårnet.

Biludstillinger på Unter den Linden
På Unter den Linden er flere biludstillinger. Bl.a. Bugatti. Casper fortæller at sportsvognen koster 30 millioner, så det er ikke for enhver pengepung.
Ældre herskabelig Bugatti
Hos Mercedes er der dog noget for alle aldre. En barnecykel med Mercedes logo kræver nok man har et vist økonomisk overskud.

Berlinernes egen øl med farver på drengen.
Berlinerspecialiteten Berliner Weisse mit Schuss, er en let nygæret hvedeøl, der fortsætter gæringen i flasken. Alene er den ikke særlig lækker, da den er ret vandet og sur.

Den serveres med hindbær- eller skovmærkesirup i store glas med sugerør. Derfor den røde og grønne farve.

Den er meget populær i sommermånederne. Nok mest blandt pigerne.

Ægte berlinere drikker gerne øl.


Her kunne 3. Verdenskrig være startet.
Checkpoint Charlie set fra den rusiske og amerikanske zone.
Magtdemonstration ved checkpointet. Heldigvis besindede tanksskytterne sig, selv om situationen var anspændt.
Muren som sourvenir
Berlinmuren er blevet en stor turistindustri. Overalt kan man købe et lille stykke beton med lidt farve på for 100 kroner. 

Hvad gør de når der ikke er mere af den ægte mur tilbage ?

 

 


Nationalretten
Hvem andre end berlinerne har et museum for deres nationalret. Og så for en pølse med karry ketchup. Kommer man ind i museet lugter/dufter det umiskendelig af Currywurst. Entreen er 100 kr. men så medfølger også smagsprøver. Man kan købe alskens merchaindise med currywurst.

Velbekomme !

 

 

 


Berlin - danskernes hovedstad nummer to.
Overalt hører og møder man danskere. En dansker bosat i Brasilien på besøg i Europa, fortalte at han ikke havde behov for at besøge København. Der var ligeså mange danskere i Berlin. Fra de dansk/tyske grænse tager turen til Berlin ca. fem timer. Her er også meget at se, en uge forslår slet ikke. Billedet til højre er fra Sony Centret.

Neukölln - det nye og anderledes
Her i den gamle vestlige ghetto, dukker der hver uge nye butikker op med trendsættere og unge der forsøger sig som selvstændige erhvervsdrivende.
Huslejerne er endnu ikke blæst ovenud af skalaen af mere velbeslåede tilflyttere. Her kan man stadig spise for rimelige penge og finde sjove cafeer. For at komme hertil kan man tage U-bahn 8 fra Alexanderplatz til Hermannplatz.

Neues Museum med skudhuller.
Neues Museum rummer bl.a. den ægyptiske samling. Museet er netop blevet renoveret efter krigen.
Museet var så beskadiget at man overvejede helt at rive det ned. Man har erstattet det helt ødelagte med nyt i ny stil. Mange steder kan se det gamle med skudhuller som på billedet herover. Efter krigen lå genstande og bygningsdele hulter til bulter.
Stenrelief med verdens ældste skrifttegn.
Ægyptiske sarkrofager og rester af den gamle udsmykning fra før krigen.

Frokost
På Unter den Linden ligger BASE, her kan man få en let frokost til billige penge og gratis internet. Ellers er der gadesælgeren med pølsevognen på ryggen.

Auf wiedersehen Berlin.

 

Til toppen