Toscana 2012

Etruskernes gamle land.

Forside Andre ture i udlandet
 
   
Til del 2. - Etruskere, Umbrien Til del 3. - Bryllup og Toscana Til del 4. Perugia og Lucca Til del 5.  Trento, Østrig
Fredag d. 1. juni 2012 kl. 16:00. 

Vi har pakket vognen og da jeg er færdig med arbejde, stikker vi næsen mod syd. Målet er Toscana rundt. Vi skal opleve landskabet, menneskene, maden og vinen i fulde drag.

Vi gør et kort ophold på den tyske side af grænsen. Der skal noget øl, sodavand og hundemad ombord.

 
Vi er kørt ind i Elbtunnellen. Pludselig dør radioen og en dyb stemme lyder, som i en fremtidsfilm. "Achtung - Achtung". Her er politiet, biler bedes trække ind til siden, så udrykningskøretøjer kan komme frem i midten. Det virker prompte. Der bliver en bred vej i midten. En ambulance, en brandbil og politiet kommer susende. Det ser ud som, der er sket en ene ulykke ved udgangen af tunnelen.  Den første nat overnatter vi på en rasteplads et stykke syd for Hamborg.
Anden nat holder vi på en rasteplads et stykke før München, blandt lastbiler fra Rumænien, Letland, Polen  og Ungarn. Vi hjælper hinanden med parkeringen og holder selvfølgelig også øje med hinandens fartøjer.
Snart dukker Alperne op i horisonten, hvor er det storslået, når vi ikke er vant til at se så store bjerge.
Vi tager turen over Østrig og Brennerpasset.
 Østrig.
I Østrig skal man købe en vignet for mindst 10 dage, hvis der skal køres på motorvejen. En måneds vignet er ikke billigere end to 10 dages.

Pludselig er vi i Italien og Riva del Garda dukker op ved Gardasøens nordlige ende.
Vi fortsætter op i bjergene ved Riva.
Vi har fundet Campingpladsen Azzurro ved Lago di Ledro. For komme derop, skal vi gennem tre, fire kilometer lang tunnel, der langsomt stiger
Vi bliver tre nætter her ved Ledro-søen. Søen regnes for en af Italiens smukkeste. Samtidigt kan vi besøge nogle af Gardasøens smukke byer.
Mange huse er bygget i tyrolerstil. Til højre Ledro-søen.
Riva del Garda, er en hyggelig by at slentre rundt i.
Børnehave på udflugt. Bemærk blomsterne i træet.
Ledro-søen.
Vi ville egentlig til Malcesine, men GPS'en leder os til Limone. Den foreslår vi skal sejle fra Limone til Malcesine med bilen. Det vælger vi så ikke at gøre. Vi nyder Limone, der er en skøn, lilleput by.
Over alt er der cafe'er og butikker hovedsagelig for turister. 
Man kan sagtens slå mange timer ihjel i Limone med at sidde på en Cafe og kigge på livet der leves. Vi er her uden for sæson, så hvis det holder stik. Må der være rigtig mange mennesker i højsæsonen.
Efter flere timer beslutter vi at sejle over til Malcesine, en dejlig tur på 20 minutter. Jeg har fået mig en rigtig sommerhat. Der findes et rabatkort, der fåes gratis på turistkontoret. Så bliver overfarten 9 € i stedet for 30 €.
Ved indsejlingen til Malcesine møder os en malerisk borg. Den historie kan man læse mere om på andres hjemmesider.
Malcesine rummer også mange, underfundige og flere hyggelige steder.
Vi finder en restaurant hvor vi får en god frokost pizza. Hvad er bedre end sidde i skyggen af en vin og nyde det lune vejr med frokost og vin.
Malcesine.
Vi fortsætter turen ud af Alpeområdet, over Po-sletten flade land til Toscanas bløde bakker ved Firenze. Campingpladsen ved Empoli. Acsi plads og tæt ved Firenze, Siena, Pisa og Lucca. Samt flere andre seværdigheder.
Udsigten fra campingpladsen over Empoli og omegn.
Nedkørsel til campingområdet. Det ser mere tæt ud end det er i virkeligheden.
Udsigten til Empoli fra vores campingplads. Pladsen har en bus der går til Empoli. Derfra kan man så tage toget mod Firenze, Siena, Lucca og Pisa.
Temperaturen ved Garda lå mellem 20 og 25 grader. Her ligger den mellem 20 og 30 grader. Det kan regne lidt, mest om natten.
Et stykke før San Gimignano ser vi de berømte stentårne i middelalderbyen stikke i vejret.
Vi camperer i den røde cirkel ved Carmignano og skal til San Gimignano - se mod syd. Det er ikke andet end 35 kilometer. Turen tager en time. Denne mand møder vi flere steder rundt i byen. Jeg fik ikke fundet ud af, hvad han stod for.
San Gimignano er Italiens bedst bevarede middelalderby. 
Annette ved en kurvefletter. Til højre bageren med den berømte toscanske kage, der næsten kan holde sig evigt.
San Gimignano
Øverst i billedet er forklaringen på køen. Annette fortalte, at toiletterne var pæne og rene. Pottemager på arbejde.
At trave rundt kræver hvile og en kaffe. De mange tårne fortæller historien om magt og status. Byen havde oprindelig 70 stentårne, i dag er 14 tilbage. Før var det et tegn på rigdom og velstand. Jo mere status, jo højere tårn.
Denne gamle stenbrønd på torvet, har været med i flere spillefilm.
Udsigten fra en af San Gimignano bymure.
 

Firenze:

Vi tager toget ind til Firenze fra Empoli. 7,5 € pr. person for en returbillet. Så kommer du lige til centrum.
Vi møder  den første flotte kirke. Basilica di Santa Maria Novella. På Plaza della Repubblica er politiet mødt op. Det var godt. Snart hvert toiletsæde mangler. Nu skal de tyveknægte få.

En ung sigøjnerpige sidder og venter på at hendes mor giver tegn til at hun skal begynde, at tigge et bestemt sted. Catedrale di Santa Maria del Fiore er imponerende.

Alle vegne skal folk have de berømte billeder af seværdighederne. Til højre guldsmedenes gade på Vecchio broen. 
Vecchio broen
Vecchio broen
Mange steder med torve og specialbutikker. Jeg syntes Firenze er en vidunderlig by, at slentre rundt i. Her får du alt hvad ganen begærer.
Hyggelige steder til afslapning og steder du ikke aner findes midt i byen.
På det ny marked. Vildsvinet og de unge piger. Her er noget af magien, der knytter sig til denne statue.
Kvinder har en forkærlighed for denne statue. En mønt lagt på vildsvinets tunge som lander i risten under giver et ønske. H.C. Andersen besøgte Firenze i 1840 og skrev eventyret "En digters basar" om denne statue. En dreng lagde sig til at sove på dens ryg. Efter midnat blev vildsvinet levende og besøgte forskellige steder i byen. Denne dreng fik oplevet en masse denne nat.
Neptun springvandet.
Rundt om det næste gadehjørne, så er næste kirke der, bare større og flottere. Igen Catedrale di Santa Maria del Fiore
Lange køer til seværdighederne. Flere kan med fordel bookes lang tid i forvejen på nettet. Man jo blive træt i benene.
Mobilsnak med en kæreste måske. Lædergaden med alle boderne. En lille regnbyge får straks paraplyerne frem hos sælgerne.
Tilbage på campingpladsen. Jo længere tid vi er her jo bedre syntes vi om pladsen. Vi er også småt ved at glemme ugedagene. Så er det dæleme ferie. Til højre vejen til vores campingvogn.
 

Videre til anden del.

 

 

Til toppen