Amsterdam 2013

Here we come. Linnea er med.

Forside Andre ture i udlandet
 
   
 
Sidste uge i januar holder vi vinterferie, da Linnea har en uge fri og sagt, hun gerne vil opleve Amsterdam med os. 700 kilometer fra den danske grænse. Og det skulle ikke være Berlin.
Da vi kører ned gennem Sønderjylland, begynder det at sne rigtig meget. Det er svært at se midterstriperne ind i mellem. Det er ikke rart. Vi stopper for natten ved Scandinavien Park og får handlet og spist lidt.
Sent søndag eftermiddag ankommer vi til Zeeburg Camping, næsten inde i Amsterdam.
På pladsen kan lejes hyttevogne i flotte farver. Toiletbygningerne var varme, lyse og rengjorte. Linnea er noget utilfreds med at skulle sove i telt som et par andre unge mennesker gjorde. Men kan man sove som en prinsesse, dejligt lunt indendøre, så gør det jo ikke noget.
Zeeburg Camping ligger tæt på byen. Hver dag kom og kørte campister fra det meste af Europa.
Tæt ved campingpladsen ligger det indiske kvarter og markederne på Dapperstraat. Er det ikke en fiskehejre i baggrunden, jo 10 hejre havde deres udkomme her.
Nå, det skal jo ikke bare være daseferie, så på sporvognen og ind til byen. Fra den anden side af broen ved campingpladsen, går linie 7 og 14 direkte til centrum.
Vi besøger det genåbnede Stedelijk Museum. Museet for moderne kunst. Her kan man få en på opleveren.
Amsterdam har et kæmpe udvalg i små hyggelige spisesteder. Her med tærter. Mange steder begrænses af de smalle huse
På vej mod det kinesiske kvarter, når vejnavnene også står på kinesisk er vi her.
Dette supermarked har hvad vi kan drømme om i asiatiske specialiteter. 
Gader omkring Leidseplain.
Linnea og jeg vil besøge Anne Franks hus, hvor hun og flere skjulte sig i mere end to år. Kun Anne's far Otto Frank overlevede.
Anne Frank skrev en gribende dagbog. Vi får en styrkende kaffe oven på besøget. Det kan anbefales at besøge museet.
På vej ned af Leidsestraat mod Leidseplain mens solen går på held.
Hvis du ikke lige kommer til Nordkap og ser Ishotellet. Kan du få oplevelsen i Amsterdam på Xtra Cold Eis Bar. En bar indrettet med bardisk, stole, borde og drinkglas lavet i is. Temperaturen er konstant -10 grader. En rigtig sjov oplevelse. Baren lukker i begyndelsen Februar. Her mine to ispiger i termodragter med kolde drinks.
Vi spiser flere gange på etniske restauranter bl.a. indisk og her thailandsk. Meget stærk og det bedste thaimad vi har fået uden for Thailand.
Amsterdam er også en gåtur gennem Red Light District. Vi tager sporvognen til campingpladsen igen.
Vi kører en tur til Edam og Noord
Edam er kendt for sit specielle ostemarked, der desværre ikke foregår om vinteren. Linnea faldt over en slikbutik.
Edam.
Hoorn en noget større by end Edam. Den gamle by er samlet ved havnen.
Vi beslutter at spise i denne speciale restaurant i tårnet ved havnen. Disen kommer ind fra havet og skjuler horisonten.
Pludselig er der gået en uge og vi skal hjem igen. Linnea skal starte i sin sidste praktik på sygeplejerskeuddannelsen. Vi lægger Holland og Tyskland bag os og er igen tilbage i Danmark. Vi er alle enige om, at det har været en skøn miniferie.
 

 

Til toppen