Georgien 2013

Bryllup i Tbilisi og ture i Georgien.

1. del. Velkommen til hovedstaden Tbilisi

2. del. Bryllup i Tbilisi.

3. del. Ture i området.

Forside Andre ture i udlandet
 
   
 
Annette, jeg, børnene Linnea og Casper er inviteret til Bryllup i Tbilisi med 32 andre danskere. Vi flyver derned og bor på hotel. En spændende oplevelse venter os. Jeg har nøje studeret Sortehavsgruppens oplevelser.
 
En gruppe campister besøgte i 2012 Georgien  med autocampere og campingvogne på deres tur Sortehavet rundt.. Se mere her: John Ahrienkiel.
Øverst, ankomst Tbilisi lufthavn kl. 04.00 morgenen. Temperaturen er omkring 20°. Marika og en fætter tager imod.

Til venstre afgang Kastrup mod Riga, derfra videre til Tbilisi, hovedstaden i Georgien. Udsigt til det sidste af Danmark. Øresundsbroen ses i baggrunden.

Georgien er et kristen land. Der grænser op til Rusland, Aserbadjan, Armenien, Tyrkiet og Sortehavet. Valuta er Lari, en Lari er lig med 3,50 dkr.

En middag med drikkevarer til fire personer koster ca. 55 Lari.

Alle danskerne bliver indlogeret på det samme hotel. De er kommet hertil på flere forskellige måder, over München, Prag, Warszava, og Riga.

 

 
Mothers Transfiguration Kirke på toppen af bjerget. Abo Tbileli Kirke ved floden Mtkvari. Øverst Metekhi Kirke med statue af den sidste georgiske konge, King Vakhtang  Gorgasali.
Lidt fra hotellet mod Metroen  ligger denne ophugger- og reservedelsplads.  
Forskellige bilprodukter og indkøbsvogn. Vores guide ved brylluppet fortalte, at gennemsnitslønnen er ca. 2.000 kr. om måneden.
Ladyen og Lada'en.
Nedgangen til metroen i nærheden af hotellet. Til metroen brugte vi et rejsekort vi hurtigt kunne fylde flere penge på. Ved hver brug af rejsekortet viste et lille display, hvor meget der var tilbage på kortet. Ingen problemer med at stemple ud. Virkede hver gang. Det kunne vi lære noget af.
Udgangen ved Metrostation "Station" . Lige om hjørnet ligger markedet. Selv med mange biler på vejene, kaotiske indfletninger fra sidegaderne bliver trafikken afviklet uden køer. Et fungerende offentligt transportsystem.
Almindelig boligblok i centrum af Tbilisi. Jeg er ikke i tvivl om, at her bor mennesker. Sådan ser langt de fleste boligblokke ud.
 
Fra sidegaderne omkrig Metrostationen Avlabari. Her ligger den gamle bydel.
Ved svævebanen til botanisk have.
Ovenfor svævebanen. I botanisk have. Kig mod Tbilisi. Foto: Linnea
I botanisk have. Til højre statuen "Moder Georgien." midt for, på toppen af bjerget er Tbilisi's TV tårn. Foto: Linnea
Udsigt mod Tbilisi og hibiscusblomster. Foto: Linnea  
I den botaniske have findes mange stemningsfulde åndehuller med helt fred og ro. Foto: Linnea
Af snoede stier bevæger vi os mod dalbunden. Jeg må barfodet krydse et vandløb og opdager ikke skiltet bag mig. Der tydeligvis advarer mod piratfisk. :-) Foto: Linnea
Pludselig dukker vi frem ved et vandfald.
Kunstnerisk baggård og moskeen ved botanisk have.
Sønderskudt kirke fra Borgerkrigen med Rusland 1993. Armensk teater.
Mineralbadene "Royal Sulfur Bath" ved den botaniske have. Ligger hvor der naturligt er varme kilder.
Et nyt og gammelt billede fra 1800-tallet fra samme område.
Arbejdende tæppehandler. Jeg spurgte den unge pige i bagerforretningen om jeg måtte tage et billede af gulvovnen i baggrunden. Pigen stillede sig smilende op foran. Charmerende.Georgianerne er imødekommende, venlige og smilende. Deres humoristiske sans ligger tæt på vores.
Dele af den gamle by er blevet renoveret. Pæn, men uden megen charme. Lettere frokost på en restaurant.
Vores lokale supermarked ved metropladsen. En lille forfriskning i byen.
Udsigten fra hotelværelset mod bjergene. Tidsforskellen er to timer og her er ingen lyse nætter, men lune nætter hvor vi sidder ude og nyder en øl eller vin. De laver iøvrigt en udmærket øl.
Natteudsigt mod Tbilisi centrum. Godnat til en by og et folk, der næsten blev vores, I morgen skal vi til bryllup i to dage.
 

 

Til toppen