Amsterdam 2014

Med søn og svigerdatter på sofa-surfing.

Forside
 
   
Uge syv. Søn og svigerdatter har besluttet at besøge Amsterdam og spørger om Annette og jeg , kunne tænke os, at køre til Amsterdam. Det gør vi så gerne. Foto er fra Glückstadt ved Elben. De små lavbundende færger, der betjener trafikken. Overfartspisen er 9,50 €. I baggrunden til venstre "Brunsbüttel", et atomkraftværk.
Inde i Glückstadt ved havnen ligger denne dejlige autocamperplads. Gratis.
 
Lidt mere teknik i vores autocamper. Bagerst i klædeskabet har vi fået monteret et vandfilter anlæg, vi også kendte fra campingvognen. Filtrer partikler, smag og lugt, klor og ikke mindst baktusser. Det er bare dejligt vi kan drikke vandet uden omtanke. Den lille hyggelige sofagruppe, kan reddes op til en seng.
Fred, ro og udsigt på havnen i Glückstadt. En ting undrer mig. På vej til og fra Glückstadt har alle større og mindre landsbyer små butikker. Der er betydeligt mere liv, end der efterhånden er i danske landsbyer, hvor ikke en butik har overlevet. Er leveomkostninger og lønninger for store i Danmark ?.
Vi er hoppet ombord i en af de små færger, der krydser Elben. Her tidlig om morgenen er der ingen ventetid.
De unge mennesker er klar til sofa-sufing, coachsurfing. Et tip Casper fik af Marc og Irene vi mødte på Kolding Camping i nytåret. De har fået plads hos en hollandsk arkæolog, der bor i Nordvest Amsterdam.  På turen så vi 1000 måder at ligge på en lille autocampersofa. Freja føler sig sikker ved de to Casper og Emma.
Camping på Zeeburg Camping. Markisen er rullet ud, men jeg folder den heldigvis sammen igen. Natten byder på blæst og regn.
Den lille ø, der rummer campingpladsen, hytter og servicebygninger. I camperområdet giver vi 15€ pr. nat. Incl. strøm og fri Internet. Bad koster ekstra. Der er rigeligt med varmt vand.
Typiske hollandske forstadsboliger ved kanal, samt en enlig mølle. Den store handue bagest, har travlt med at jagte hunnen. 
En gammel sporvogn er på tur rundt i den indre by.
Kik op ad Damrak, en af de mest trafikerede og turistede gader op til Hovedbanegården.
Blomstergaden. En hel gade kun med blomster, frø og løg. Her køber Annette nogle tulipaner til autocamperen.
I sidegaderne til Leidsestraat er der mange restauranter.
Annette på jagt efter lidt Marmite.
Kaffe og aftenshygge efter maden. 
Vi skal mødes med Emma og Casper og går over broen for at tage sporvogn linje 7 eller 14.
Vi står af på Leidseplein, hvor vi også mødes med Emma og Casper.
Vi aftaler at spise i Red Light Distrikt, som de også gerne vil se. De fortæller også, at det går godt med deres logi. En dejlig dobbeltseng med dobbelt dyne. Han er meget flink. Serverede morgenmad til dem og gav dem en  nøgle til døren. De har så vandret rundt og udforsket Amsterdam. 
 Thai restaurant i Red Light Distrikt "BIRD", der er værd at besøge, der kan påregnes kø, selv en mandag aften. Maden er mildt krydret, de serverer en frisk lavet chili dressing. Den giver vindstyrke 10 til kinderne.
Red Light Distrikt. Vi tager afsked med de unge mennesker og vi skal igen mødes Onsdag for at køre hjem. Emma skal arbejde.
Næste dag tager vi igen sporvognen il Dapperstraat for at provianterer lidt. Dapperstraat er en lang handelsgade.
Hver dag er der marked på Dabberstraat med friske fødevarer. Flere fiskehandlere alle slags specialitter.
Friske billige grønsager.
Dapperstraat ligger i det asiatiske kvarter, her er mange sjove specialbutikker. Solen skinner mildt sidst på formiddagen.
Tropemuseet er et besøg værd for store som små.
Scenerier fra fem Verdensdele.
Mange aktiviteter for de mindste også-
Alle er enige om, at det har været en dejlig miniferie. Vi alle gerne gør igen engang. Måske et andet sted i Europa. Vi kører fra Amsterdam kl. 9.00 om morgenen og er hjemme kl. 19.00 incl. flere spise- og tissepauser.
 

 

Til toppen