Ad pilgrimsveje 2014

Fra Le Puy-en-Velay til St-Jean-Pied-de-Port. 

Forside
 
   
Vi har nu tilbagelagt hele det grønne stykke i Frankrig.

 

Uge reportage 1. Uge reportage 2. Uge reportage 3. Uge reportage 4. Uge reportage 5.
For at komme i den rette stemning skal pilgrimmen bestige den stejle trapper til byens Domkirke, Cathe'drale de Notre-Dame. Her modtager han sit Caminopas og Santiagos velsignelse.
Kirkens helgen er en mørk Madonnafigur med et mørkt barn på maven. Tilhøjre Santiago.
Efter de hellige ritualer kan man nu fra Domkirkens store port skue udover den verden og den vej der fører til Santiago de Compostela. Præsten der gav mig velsignelsen sagde "Det er vejen der er målet".
Landskabet efter Le Puy-en-Velay er med marker indkranset af sten.
I den lille by Saugues finder vi dette mærkelige tårn ved siden af kirken.
Espalion endnu en lille by på pilgrimsvejen.
Her overnatter vi på en parkeringsplads i byen.
Fra parkeringspladsen kan vi se op på denne gamle Korsridderborg. Chateau de Calmont d'Olt. Herfra herskede man over byen og de omkring liggende dale.
Vi kører i de grønne dale langs floderne. Og den ene skønne lille by efter den anden dukker pludselig op. Her Entraygues-sur-Truyère. med et slot.
Vejen er grøn og smuk.
Men også fra tid til anden så smal, at to brede biler ikke kan komme forbi hinanden. Trafikken er dog ikke stor så det gik.
En gammel frønet bro over floden, den vej skal vi dog ikke.
Pludselig dukker denne lille eventyrby ud af alt det grønne. Conques. Vi havde dog set skilte med Great Site. Så her gør vi holdt.
Jeg besøger kirken og klosteret. Og får et stempel i mit pilgrimspas.
Mange pilgrimsvanderer kommer her forbi.
Som afslutning på besøget får vi en god kop kaffe.
Efter Conques bliver landskabet lidt kedelig og vi tager lidt større veje mod Cahors, der er vores næste overnatningssted. Her ankomst til Cahors Omkring Cahors er landskabet dog igen rigtig flot.
Aftensmaden indtager vi på vores stellplads inde i vognen. Snegle, salat med blåskimmel og lidt Foie Gras. Det er ikke plumre vand vi drikker men Pastis.
Det falder så heldig ud, at næste dag er stort marked i Cahors. Her kan købes alt, hvad man måtte lyste inden for mad. Nogen der kan få øje på dronningen. ?
Hyggelige små pladser.
Den berømte bro over Floden Lot. Pont Valentré
Den lille djævel, der holder broen sammen efter bygherrens pagt med djævlen. Vi indtager en forrygende frokost i det gamle kvarter. Bl.a. fyldt farseret tomat.
Vi bliver i Cahors i et par dage. Vi ligger helt ned til floden Lot der snor sig om byen. Der er flere gode stellpladser i Cahors, alle med gåafstand til den gamle bydel.  Pladserne findes i den bydel der hedder Georges.
Efter Cahors er landskabet ikke så spændende, næste stop er bjergbyen Saint-Jean-Pied-de-Port. Herfra skal vi op over Pyrenæerne. Der er en godt besøgt plads lige ved centrum. Man køber en 24 timers parkeringsbillet til fem euro.
Den gamle by er omkranset af en velbevaret fæstningsmur. Næsten hvert andet hus udlejer logi til pilgrimme.
Jeg besøger pilgrimskontoret for de sidste råd inden passagen af Pyrenæerne.
Den berømte pilgrimsbro i byen. Herefter er det opad til toppen og den spanske side. På den anden side tager vi den franske vej gennem Spanien.
 

 

Til toppen