Ad pilgrimsveje 2014

Fra Roncesvalles til Santiago de Compostella.

Forside
 
   
Vi er igang med røde streg i Spanien, som kaldes den franske Camino..

 

Uge reportage 1. Uge reportage 2. Uge reportage 3. Uge reportage 4. Uge reportage 5.
Klosteret i Roncesvalles på den spanske side af Pyrenæerne. Det var desværre så tåget på toppen at vi ikke kunne se noget.  På klostrets pilgrimskontor modtager jeg stemplet for passagen af Pyrenæerne.
Fra Roncesvalles kører vi til Pamplona, hvor vi kan finde en parkeringsplads et godt stykke fra centrum. Vi tager en bus. Vi vil besøge Plaza del Castilo, hvor vi skal drikke kaffe på Iruna Bar. Iruna er baskernes ord for Pamplona. En flot bar der stort set ikke har ændret udseende siden midt 1930. Her holder Ernst Hemingway til. Han var rigtig glad for Pamplona. Jeg leder efter ham.
Jeg finder ham selvfølgelig hængende i en af de bagerste barer. Jeg begynder at indlede en filosofisk snak med ham, men talen falder hurtig på de spanske kvinder.
Udsigt til Plaza del Castillo ved Hemingways Cafe. Pamplona er kendt for sine tyreløb i gaderne.
I over tusind år har pilgrimme krydset broen ved Puente La Reina på vej til Santiago De Compostela.
I Puente La Reina er der ikke en officiel camperplads, vi har lagt os på en parkeringsplads..
Vi besøger pilgrimsvejens måske flotteste kirke. Kapellet i d'Eunate. Kirken er har været bygget og brugt af korsridderne.
Kirken er ottekantet og omkranset af en buegang..
Vinduerne er lavet af en gennemsigtig sten.
Ved klosteret de Leyre, ligger vingården Irache der har stillet en fontæne med to haner til rådighed. En med vand og en med vin (det er ikke løgn). Annette snupper en ordentlig gibbernakker fra den ene hane. Jeg siger ikke hvilken.
Vi kommer til den skønne lille by Estella. Vi finder selv denne stelplads ved et boligkvater. I gå afstand til bymidten. Her koordinaterne hvis andre har lyst til at bruge den. 42,40,19 N 2,2,20 W. Vi har en stille og rolig nat.
Fra et af torvene i Estella. Efter en rolig nat kører vi videre mod Riojaprovinsen.
Næste dag kører vi til byen Haro i Riojaprovinsen. Torvet i Haro.
På torvet prøver vi to lokale retter. De er mættende og smager ganske udmærket.
Vores store Cote de Beef på grillen. 1,2 kg, så der er til flere dage. Hertil fik vi en god kold Riojavin. Vi har lagt os på campingpladsen ved Haro. Byen ligger i gå afstand.
Lækkert ser det ud og lækkert smagte det. Salat med tomat, løg og blåskimmelost.
Der er noget i gære, solen og skyerne kæmper om pladsen på himlen.
Ved tyrefægtningsarenaen i Astorga er der en officiel camperplads. Igen kan man gå til bymidten. En by der også er rigtig hyggelig.
Astorgas imponerede kirke.
To veninder i Astorga.
Draculaslottet i Astorga. Bygget af Gaudi til en biskop, der dog aldrig flyttede ind. Pladset ligger faktisk midt i byen.
Inde fra slottet.
I bordatlas finder vi denne stelplads , der efter beskrivelse ligger midt i et natur område. Det er måske en tilsnigelse, men dejlig er her. Udsigt til bjerge og floddale.
Hvem har noget mod opvask, når det er med udsigt til en lille galisisk bjergby og med dejlig kold rødvin.
Få meter ned af vejen ligger floden med en hyggelig cafe. .
Vi deler en gang friterede små blæksprutter - sprøde og velsmagende samt en mixsalat.
Sidste stop inden Santiago er Lugo. Galisiens ældste by. Her er der en officiel parkeringsplads for campere oppe på bjerget, lidt stejle tilkørselsforhold. Ellers en stille plads. Findes i Bordatlas. Man kan gå til den gamle bydel i løbet af et kvarters tid.
Den gamle by er omkranset af en forsvarsmur bygget af romerne. Verdens kulturarv.
Fra bymuren fører en sandvej ind bymidten. Dette er snart vaskeægte middelalder.
En hyggelig og livlig by. Det er søndag så alle spaniere er på gaden. Mange benytter dagen til gåtur med et ældre familiemedlem. Det kunne vi måske lære noget af ?
Langt om længe skal jeg prøve en ret jeg har spottet ud. Pulpo.
Kogt blæksprutte med paprika.på en kartoffelbund. Smager faktisk ganske ok. Men de små fritterede var bedre.
Fra Lugo er næste stop Santiago de Compostela. Smukke landskaber da vi kører fra den tørre nordspanske højslette ind i det grønne Galisien.
Det er umulig at finde en god camperplads i Santiago. Der er dog en bynær campingplads As Cansellas. Meget stejle tilkørselsforhold, hvis man kommer den forkerte vej ind. Små pladser. Dyre priser ca. 30 €. Pæne og rene forhold.
Den smukke katedral er desværre indhylet i reperationsklæder. I næste reportage kommer slutningen på pilgrimsrejsen. Vil pilgrimmen modtage sit pilgrimsbevis ? Hvad betød lutringen ? Brændes skoene ved Finisterre ? Følg med i næste reportage om en uge.
 

 

Til toppen