Ad pilgrimsveje 2014

Fra Jordens skabelse til Verdens ende.

Forside
 
   
Vi følger den grønne rute i Frankrig og den røde rute i Spanien. Camino turen strater i LE-PUY-EN-VELAY. Vi regner med at bruge en uge hertil. Inden da vil vi besøge vulkanområdet omkring Clemont-Ferret. Det er første gang vi er på en længere udenlandstur med Camperen, så der blivver spændende og se, hvor vi kommer til at overnatte. Vil jeg blive lutret på vejen mod Compostella. ? Jeg vil samle historierne i ugebreve og da turen er berammet til fem uger bliver det fem breve.

 

Uge reportage 1. Uge reportage 2. Uge reportage 3. Uge reportage 4. Uge reportage 5.
Historier fra Caminoen.mp4  Se en lille forfilm som optakt til turen.
Gennem Tyskland kører vi på motorvejen. Der er flere steder med Stau, så vi beslutter at parkere for natten på en Autohof og så tage afsted tidlig næste dag. Her en rasteplads lige efter Kassel bakker, hvor vi for nogle år siden havde nogle problemer med dengang bil med campingvogn.
I Bordatlas finder vi en plads ved Mosel "Kobern-Gondorf. Det koster fem € for 24 timer. Mulighed for tømning af toilet og spildevand samt påfyldning. Her ligger også flere campingvogne, for en længere periode kan vi se.
Mosel ved Stellpladsen. På den anden side er vinmarker.
Næste dag finder vi en Stellplads i det nordlige Frankrig ved Goncourt. Midt mellen Metz og Dijon. En skøn plet ved floden Meuse og så helt gratis. Ønsker man at benytte spildevand og påfyldning kan man betale 2€ i en blikkasse.
Kig til den anden side ved Goncourt. Trappe med landsbyens gamle vaskeplads.
Vi har købt friske Asparges og får dem med en bøf på grillen.
Det er en rigtig fin plads. Om morgenen kommer en lille varebil forbi, mens den dytter højlydt. Det er bageren med sit friske morgenbrød.
Vi nærmer vores begyndelsessted for Camino turen. Men inden det tager vi til en gratis Stellplads lidt nord for Clermont-Ferrand. Nærmere bestemt ved den lille landsby Saint-Remy-de-Blot.
Overfor Stellpladsen ligger et lille Hotel og Restaurant. Her spiser vi aftensmad. Vi starter med en salat med røget skinke og blåskimmelost marineret med en sennepsdressing. Til hovedret får Annette en grillet bøf og jeg får Coq-au-vin. Cognac flameret unghane, derefter kogt i rødvinssauce. Til dessert fik vi henholdsvis Creme Brúlle og en pragtfuld hjemmelavet citron is.
Vi skal se på vulkaner og lige på dette sted findes 112 vulkaner på en lige linie. Deres tid er dog længst ovre men området er magisk. Her blev Europa skabt.
Vi kører op mod den højeste vulkan 1.468 m "Puy-de-Dôme" i håb om vi kan kører helt til toppen. Det kan man dog ikke længere, vi kan komme hertil og skal så med tog eller til fods resten af vejen.
Vi ankommer til byen, hvor vi skal starte Caminoen Le-Puy-en-Velay. En flot gammel by med de helt specielle klippeformationer midt i byen. Klipperne er vulkankegler (lava), resten af vulkanerne er forvitret væk. På den ene kegle har man rejst en Madonnastatue  bygget af 231 bronzekanoner fra slaget ved Sebastopol. Statuen vejer 110 tons og man kan komme helt op toppen og se ud. Annete har på nettet fundet en lille Campingplads lige ved den ene vulkankegle midt i byen.
På den anden kegle er der bygget en kirke St.-Michel d' Aiquihe fra 930. Der er knap 300 trin til toppen, udvendig på klippen. I morgen eller overmorgen starter vi turen hvor vi tæt vil følge Caminoen til Santiago de Compostela. Vil vi blive lutret ?. Og hvilke landskaber og mennesker vil vi møde ? Følg med her på kanalen..
 

 

Til toppen