Mosel. Sensommer 2014

Fra Koblinz til Trier. 

Forside
 
  Jeg har noget ferie, der lige skal afvikles.  Vi har sat 14 dage af til at køre fra Koblinz til Trier. Det er rigeligt selv om vi springer et par byer over. Vi besøger Koblenz, Burg Eltz , Cochem, Kinheim, Bernkastel- Kues, Wintrich og Trier.
Efter at have fulgt vejrudsigten i Danmark, der skifter fra fint vejr til bygevejr med fronter, beslutter vi at køre mod Mosel. I Brunautal overnatter vi. 33 grader ifølge vores termometer og ikke under 20 om natten. Lige voldsomt nok, men vi skal ikke klage.
I Koblenz finder en camperplads ved Knaus Camping. Vi er heldige og får den nederste plads ved Mosel og med førsteklasses udsigt mod Deuschen Eck.
Vores udsigt fra plads nr. 10 på Stellpladsen ved campingpladsen. Her skal man være interesseret i at snakke med follk, for dem er der mange af.
Lige her i stævnen på Deuschen Eck løber Mosel ud i Rhinen.
I Koblenz finder vi i en sidegade en lille indisk restaurent, hvor vi får en dejlig middag.
Fra campingpladsen går en lille færge i pendulfart til Deuschen Eck der skiller Rhinen og Mosel.
Pigen og svanerne.
Pigen og svanerne.
Udsigten til Deuchen Eck med den 14 meter høje rytterstatue af Kaiser-Wilhelm.
Jeg vil gerne besøge borgen Eltz. Det tætteste man kommer er denne parkerings/camperplads. Herfra skal man gå 2 km. Til borgen går det ned af bakke hele tiden. Men så går det også opad hele vejen tilbage.
 
Belønningen er der, da den maleriske borg Eltz dukker frem.
 Cochem. I første række til floden. Men med en befærdet vej og en jernbane ganske tæt ved, finder vi ikke stedet særlig bekvemmeligt.
På den anden side af floden har jeg spottet en række autocampere. Vi kører hurtig over broen til den modsatte bred. Ideel plads tæt ved floden med udsigt imellem buskene og træerne. Parkering 30 cent i timen. Vi har dog alle gjort regning uden vært, da parkeringsvagten næste morgen kommer på besøg. Kun biler har lov, at holde her. Ikke lastbiler som hun betegner autocamperne. Jeg har fået markisen og stolene ind, drejet sæderne og sidder på førerpladsen da hun kommer. Som de eneste ud af hele rækken slipper jeg, da vi kører med det samme.
Vores naboer har fundet fiskeudstyret frem. De har dog ikke stort held, fanger et par små glubske småfisk.De hygger sig. Fruen må fjerne de små fisk.
Cochem. Her et et billede der samler det meste fra Mosel. Floden, bjergene, vinmarker, en borg og maleriske små byer
Et hyggeligt torv i Cochem.
Samme sted fra en anden vinkel.
Camperpladsen i Kinheim. Den bedste plads vi på denne tur endnu har ligget på.
I Kinheim ligger over 100 campere, men med god plads og fint nyslået græs lige ned til floden. Hver morgen kommer først pladsmanden og afkræver 7€ og siden bager Paul med sit brød.
Bernkastel-Kues med en hyggelig lille gammel bydel.
Bernkastel-Kues med de maleriske gader og huse.
En af byens små fine pladser. Bemærk i baggrunden op af den smalle sidegade, det lille hjørnehus.
Her lidt tættere på.
Bernkastel-Kues byder på mange cafeer.
Ved et hotel finder vi en restaurent med lokale retter serveret med omhu. Jeg får Eisbene med en kartoffel/surkål blanding, Servicen siger det tager en halvtime før en sådan ret er klar. Annette får brasseret svinenakke i en aromatisk ølsovs. Dertil store bønner i en dejlig stuvning samt kartofler, den sundeste slags. Sådan en gang kød, så er jeg eftertrykkelig mæt og rørte ikke meget af surkålen.
igen en ubemandet automatisk camperplads i Wintrich. Ulempen ved disse anlæg er, at de lukker flere ind, end der er plads og strøm til.
Generelt virker disse anlæg. Pris her 8.50 € incl. strøm. Fin beliggenhed med udsigt til Mosel.
Så ankommer vi til Trier autocamperplads nøjagtig en uge efter vi tog afsted. Det er noget før end beregnet. Det vil sige man godt kan besøge byer på Moselruten og have nogle hyggelige afslappende dage med blot en uges ferie. I Trier kan ligge 120 autocampere og den gamle by ligger blot et par kilometre borte.
Til 2. del. Vulkaner og Mosel romantik
 

 

Til toppen