Lübeck November 2015.

Forside
 
  Det er blevet tid til vores årlige juletur. Og vi kan kun her sidst i november.
Da jeg kommer hjem fra arbejde onsdag tager vi afsted. Første overnatning bliver på Hüttner Berge. Jeg er ikke vild med, at køre når det er mørkt.
Næste morgen kører vi de sidste 100 kilometer mod Lübeck. Vi plejer at ligge på camperpladsen ved sportscentrum. Her er ro, el og tømmemulighed for 9 euro Busforbindelse lige uden for døren.
Efter vi har parkeret tager vi bussen ind til byen for, at snuppe den første glühwein med enten en rom eller en calvados i.
På det historiske julemarked bages der bl.a.brød.
Det maritime julemarked over for Heilligen-Geist-hospital.
I Heilligen-Geist-hospital er der hvert år et stort kunsthåndværksmarked. Rigtig mange udstillere men lang kø.
Fra den smukke kirkesal i hospitalet. Se de flotte kalkmalerier. Her er mange store træfigurer af de forskellige helgener, de syge kunne bede til.
Hospitalsgangen med de mange små værelser. Det har ikke været store forhold, men dog nok betydelig bedre end andre steder.
Dybt nede i kælderen var der også gemt udstillerer.
På denne tid af året er det så pludselig mørkt igen. Her foran Heilligen-Geist-hospital.
På tide at få lidt at spise og drikke. Udvalget er kæmpestort og der er ikke kun noget billig fastfood. Som i Danmark æbleskiver eller pølser. 
 
Vi får en gang saftig grønkål med kålpølse og braskartofler. Hertil lidt øl og Glühwein.
 Lørdag har vi fået Glühwein og julehygge nok og kører langsomt hjemad. Vi tager en enkelt overnatning på camperpladsen ved Plön 5 euro. Udsigt til en af søerne.
Den lille kirke i Plön.
Kongeslottet og gågaden i Plön. Der er ingen julehygge i Plön på dette tidspunkt.
Udsigt fra slottet.
Det ser ud til, at der på et tidspunkt bliver lidt julehygge her ved slottet. Vi finder ud af at stormen Gorm er på vej mod Danmark og beslutter, at køre tidligt næste morgen. Da vi når til Kielerkanalen viser det sig, at den allerede er spærret for campingvogne og lette lastbiler. Jeg kører mod Rendsburg og tager tunnelen under kanalen. Ingen problemer selv om der kun er et spor. Resten af turen oplever vi ingen problemer. Altid hyggeligt med en lille juletur.
 

 

Til toppen