Slesvig 2009

Forside Udenlandsture
 
Begyndelsen af oktober og en forlænget weekend tur til det gamle danske land ved byen Slesvig. Vi havde valgt en campingchequeplads (355) Campingpark Schlei - Karschau mellem Slesvig og Kappeln ved Karschau.

Campingpladsen ligger ned til fjorden Schlei. Prisen var en campingcheque plus 1€ om dagen, så er alt også betalt.

Befolkningen her hilser som i Sønderborg med et moin.

Kappeln: Mindre havneby med ca. 10.000 indb. To mindre drenge prøver at fange aftensmaden, dog indtil videre uden held. På havnepromenaden ligger flere restauranter og værtshuse. Hyggelig by med røgeri og lille marked.
Maasholm lille fiskerby tæt ved et naturreservat. Schleibroen ved Grosse Nis.
 

Slesvig:

Slesvig Sct. Petri Domkirke oprindelig bygget omkring 1050, men det meste af det nuværende er betydelig yngre. Kirken har et berømt alter udført i træsnit af Hans Brüggemann 1514 - 21 Oprindelig lavet til augustinerklosteret i Bordesholm. Domkirken rummer mange smukke arbejder indenfor træsnit, kalkmalerier og metal.

 

Fiskerlejet Holm ligger i den sydlige ende af Slesvig by ned til Schleien. Fiskerlejet har en lille kirkegård med et kapel hvorom husene ligger.
-
En del af ringvolden der omkranser Hedeby.  Ringvolden er en del af Dannevirke. Danernes grænse mod syd. Her ligger også vikingemuseet Haithabu Hedeby nordeuropas ældste by fra vikingetiden. Her levede ca. 2000 handelsfolk og vikinger, fra store dele af nord- og mellemeuropa. 
Valdemarsmuren, 4000 meter mur bygget i 1150 af Valdemar d. Store. Fra år 650 til 1200 blev der i alt bygget 30 km. voldanlæg. Skanse XIV fra 1864. Udbygget del af Dannevirke til forsvar. Herfra trak danskerne sig tilbage til skanserne ved Dybbøl. Vi led et stort nederlag og måtte afgive store landområder til tyskerne.
Tid til en øl på havnepromenaden og en smuk solnedgang over Schleien. Hjem til pladsen og lave lidt aftensmad der bestod af skipperlabskovs og rosenkål. Vi kan nok finde vores seng om aftenen. En god bog eller lidt tysk fjernsyn, så sover vi efter 10 minutter.
 
Gottrup Slot rummer mere end vi kunne se på et besøg. Her er både historiske og kulturelle samlinger. Samt naturligvis Nydambåden fra Als.
Sidst på dagen blev det tid til at besøge Slesvigs bryggeri Asgaard. Hyggelig krostue i forbindelse med bryggeriet. I morgen pakker vi sammen og kører hjem. Vi har været heldige med vejret, selv om vi var forberedte på regn.
 
Til toppen. -