Vintercamping  2010

Danmark dejligst Udenlandsrejser Udstyr Forside

 

 

Vores udstyr og erfaringer med vintercamping. 

Når sneen knirker under støvlerne udenfor og inde er der en behagelig varme og lys. Så er vintercamping charmerende og hyggelig. Det skal ikke være koldt og fugtig, så holder fornøjelsen hurtig op. Men med forholdsvis små ændringer kan vi gøre livet behageligt. Med de ting, der nævnt her har vi aldrig manglet comfort eller varme.

Vi har vintercamperet i Danmark, Tyskland, Tjekkiet, Holland og Belgien. Vi har fejret Nytår i Friedrichstadt. Billedet her til venstre er fra Prag, hvor der er lammeskind i stolene og varmelamper udendørs. Visse steder garanterer de 25º. det er sikkert ikke særlig miljøvenlig.

Det er sjældent, der er kø ved seværdighederne, et par enkelte kan dog være lukkede i lavsæsonen.

Vores vogn en Adria Adiva 462 PD er ikke en decideret vintervogn, med med et par tilføjelser kan den fint fungere. 

Batteripakke: Med batteri og oplader. Det er toppen af poppen, hvis vi er nød til, at holde et sted hvor der ikke er strøm. Alt virker undtagen gulvvarme og computeren. Et par gode hjemmesko kan betyde velvære. Få en professionel til at lave det. Det gælder din og andres sikkerhed.

Gas: Hvis der er mulighed for det. Så ha' to gasflasker med og gerne to forskellige mærker. Hvis du rejser i udlandet, så skal der også en adapter til det land du rejser i. Nogle steder kan det betale sig, at køre på ULTAHEAT. (Elektrisk blæservarme).

Grill: At grille hører med til campinglivet og det afholder vi os heller fra om vinteren. Er der noget så godt, som et stykke grillet andekød Mortensaften.

Gulvvarme: Bidrager med comfort. I "Action" havde vi et løst tæppe, det kan fåes i mange længder. I "Adivaen" er det indbygget i gulvet. Elektrisk gulvvarme bidrager ikke til opvarmningen af vognen. Der er dog som regel mulighed for mindst to indstillinger.

Rabat: I Vinterhalvåret er der mulighed for de mange rabatordninger som DCU, Campingcheque og ACSI.  

Telt: Vi har et Isabella Snowboy. Ikke stort men dejlig praktisk med lidt plads udenfor. Disse vintertelte vejer temmelig meget, med metalstænger og den tykke dug. Idag har vi flyttet teltet længere til højre end på billedet. Så får vi udendørslampen inde i teltet og det er rart. Døren kommer på den måde i et hjørne. Varmen fra køleskabet kommer ud i forteltet. I forteltet har vi også jakker og støvler. Et godt tæppe og en måtte til forteltet.

Vand: Det er ikke noget problem at have vand på vognen når man bruger den, men husk at lukke det ud før den står uden varme, en sprængt varmvandsbeholder er ikke spændende. Vi tilsætter toiletvandet noget frostvæske, når det er længere tids frost. Ellers bruger vi meget at hente vand på mindre dunke om vinteren.

Varme: Vi har tre forskellige varmekilder. Elektrisk gulvvarme, der giver en behagelig fodvarme. Trumaovnen der både kan køre på el (Ultraheat) og gas. Gas er billigst, men der er stadig pladser der tager en fast pris uden måler. 

Vinduer: Vores "Adiva" har mange og store vinduer, der selvfølgelig fordyrer opvarmningen. Brug gardinerne og foliegardinerne når det bliver mørkt. Det er med til at isolere.

Vinterdæk: Det anbefales at køre med vinterdæk på campingvognen.

-
Til toppen.